Home TOP NEWS Νικόλας Γεωργίου: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν συνεχίσει έτσι κτυπάει και τίτλο»

Νικόλας Γεωργίου: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν συνεχίσει έτσι κτυπάει και τίτλο»


Στις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, στη γενικότερη κατάσταση των κυπριακών σωματείων αλλά και την ΟΜΟΝΟΙΑ που πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «Active» (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο παλαίμαχος άσος των δύο ομάδων, Νικόλας Γεωργίου.

Ο Γεωργίου στάθηκε στη κατάσταση των πρασίνων, ενώ σχολίασε και τη δουλειά του προπονητή, Χένινγκ Μπεργκ αναφερόμενος και αστειευμένος στις αλλαγές του Νορβηγού τεχνικού.

Αρχικά και στις πολλές αλλαγές προπονητών τόνισε: «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, βλέπεις και τις αγγλικές ομάδες που αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα. Δεν μπορούν να τη πληρώνουν 10-11 παίκτες τότε φεύγει ο προπονητής. Στη Κύπρο δεν κάνουμε καλό προγραμματισμό για το μέλλον, βλέπουν μέχρι τον… τοίχο, δεν βλέπουν μετά. Αν πάρετε παράδειγμα τη Λίβερπουλ ή τη Γιουνάιτεντ πιο πριν αυτές έφτιαξαν ομάδες μακροχρόνιες. Είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότερες ομάδες, δεν παίρνουν προπονητές για μακροπρόθεσμο πλάνο. Κάποιοι πληρώνονται σαν επαγγελματίες αλλά είμαστε φουλ ερασιτέχνες. Η κάθε ομάδα έπρεπε να έχει το δικό της στυλ. Δεν θα έπρεπε να αλλάζει ο σχηματισμός, αυτό είναι κουλτούρα, όπως ο Άγιαξ που παίζει σε όλα του τα τμήματα 4-3-3».

Για τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι ένα πρότυπο, η Νέα Σαλαμίνα ξέρει ότι μπήκε εξάδα και πάλι με την ίδια βάση είναι εκεί. Αν και έφυγαν κάποιοι παίκτες. Πούλησε τον μικρό και πήρε λεφτά (σ.σ: Ιωάννη Κωστή). Μακάρι να κρατήσει την ίδια συχνότητα και να είναι επικίνδυνη για τους μεγάλους και τους μικρούς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι πρόεδροι βγαίνουν και λένε ότι έχουν προβλήματα οικονομικά. Ποιος θα τα λύσει; Η τράπεζα; Το κράτος; Στην ουσία τις ομάδες τις κρατούν τα τηλεοπτικά. Δώσε να παίξεις με την Ομόνοια και να πιάσεις 30 ή 40 χιλιάδες, δεν υπάρχει αυτό. Κάτι πρέπει να σκεφτούν, δεν λέω να διαλύσεις την ομάδα. Ας μην έχει 40 δήμους και να έχει 15-16. Αυτό είναι, ο καθένας στη Κύπρο θέλει το βασίλειο του και μετά λέμε ότι φταίει η κυβέρνηση».

Για το πρωτάθλημα: «Παραδοσιακά ομάδες που διεκδικούσαν τους τίτλους, όπως η Ανόρθωση και η Ομόνοια είναι εδώ και έχασαν τη χαμένη τους αίγλη»

Για την Ομόνοια: «Είναι πολύ σοβαρή ομάδα, δυσκολοκατάβλητη. Πολύ αφοσιωμένη στην άμυνα, ιδρώνεις να τις κάνεις ευκαιρία. Είναι σκληρή ομάδα, βλέπω παίκτες πειθαρχημένους. Κάνει ξεσπάσματα 5 – 10 λεπτών και βάζει γκολ. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα. Εγώ το είπα, αν συνεχίσει έτσι κτυπάει και τίτλο».

Για τις αλλαγές του Μπεργκ: «Μόνο για να γελούμε είναι. Όταν η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, τότε ο ποδοσφαιριστής που θα μπει δεν θα έχει πρόβλημα να αποδώσει. Εντάξει λείπει ο ρυθμός, αν δείτε όμως τον Χουμποτσάν που ήταν παροπλισμένος ήταν ο καλύτερους του γηπέδου με τον ΑΠΟΕΛ. Μπαίνουν σε ένα σύνολο καλοκουρδισμένο και δεν έχει πρόβλημα ρυθμού. Το πρόβλημα θα είναι αν γίνουν μαζεμένες αλλαγές. Δεν κρίνω τις αλλαγές, αλλά εγώ αν ήμουν θα έκανα. Είναι 12 αγωνιστικές η Ομόνοια είναι δεύτερη.  20-22 παιχνίδια δεν είναι πολλά. Οι ρυθμοί δεν είναι έντονοι. Δεν υπάρχει Ευρώπη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα, έτσι το φιλοσοφώ εγώ. Εγώ λέω μπράβο σε ότι έκανε ο προπονητής. Έφτιαξε μία ομάδα αρκετά καλή που αισιοδοξώ πως θα συνεχίσει μέχρι τέλος».

Πηγή: Goalnews.com