Home Uncategorized Τρεις Κύπριοι αστυνομικοί απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις

Τρεις Κύπριοι αστυνομικοί απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις

http://www.astra.com.cy/images/astynomia_faros.jpg


Στα κρατητήρια του ψευδοκράτους βρίσκονται από το πρωί τρείς αστυνομικοί της τροχαίας Λευκωσίας, οι οποίοι συνελήφθηκαν παράνομα από Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Ιδαλίου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου με Τουρκοκυπριακές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη οι τρεις αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους και η αστυνομία καταβάλλει προβαίνουν σε  όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες
για να αφεθούν ελεύθερα τα τρία μέλη της, να επιστραφεί στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ο εξοπλισμός τους, μεταξύ των οποίων τα υπηρεσιακά τους όπλα και οι ασύρματοι, καθώς και τα οχήματα.

Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι η παράνομη σύλληψη των μελών της τροχαίας σημειώθηκε γύρω στις 11:30, όταν περιπολικό, στο οποίο επέβαιναν δυο αστυνομικοί, καθώς και ένας μοτοσικλετιστής της τροχαίας, καταδίωκαν στην περιοχή Ιδαλίου, ημιφορτηγό με τουρκοκυπριακές πινακίδες, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το ημιφορτηγό εισήλθε στη νεκρή ζώνη και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων ανέκοψαν και συνέλαβαν τους τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον λεγόμενο αστυνομικό σταθμό της κατεχόμενης Λουρουτζίνας.

Μετά το συμβάν ενημερώθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας και συστάθηκε το κέντρο κρίσεως στο σταθμό της περιοχής ενώ  ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Φρουρά και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

πηγή: Astra