Home Uncategorized Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας-Ένταση στο Σύνταγμα

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας-Ένταση στο Σύνταγμα

http://www.xrimaonline.gr/contentfiles/diafores/diadilwsi-kentro.jpg


Κατάμεστο από χιλιάδες διαδηλωτές ήταν το κέντρο της Αθήνας. Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης.

Αντιεξουσιαστές οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν απο τους διαδηλωτές, στη συνέχεια πέταξαν μολότωφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Δέντρo στον Εθνικό Κήπο πήραν φωτιά.

Η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  έφτασε στη Βουλή, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, όπως και αυτή του ΠΑΜΕ. Οι δρόμοι γύρω από Σύνταγμα και Ομόνοια έκλεισαν.

Διαδηλωτές κατέβαιναν τη Λεωφόρο Συγγρού και τους ακολουθούσαν οι γνωστοί- άγνωστοι, βάζοντας φωτιά σε κάδους και πιο πίσω τα ΜΑΤ.

Τοποθετήθηκαν κλούβες και κιγκλιδώματα στο Σύνταγμα, ενώ κλειστός ήταν ο Εθνικός Κήπος και το Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΓΣΕΕ, συγκεντρώθηκαν 100.000 άτομα.

Στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας o οποίος έγινε ασμένως δεκτός.Παρούσα ήταν και η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μεγάλος απών είναι ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι σε συνέδριο εκτός Ελλάδος.

Επιχειρούν να γυρίσουν το βιοτικό επίπεδο 40 έως 50 χρόνια πίσω, τόνισε κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους, ενωμένοι να ανατρέψουν το μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό.

«Οι λογιστικές πρακτικές, οι ισοπεδωτικές λογικές και οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και τόνισε ότι η λύση είναι η ανάκαμψη που δεν πρόκειται να έρθει με τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε κάτεργο.

«Επώδυνα και δυσβάσταχτα» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, επισημαίνοντας ότι διαλύουν και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και τόνισε ότι τα συνδικάτα της Ελλάδας συντονίζουν τη δράση τους με τα συνδικάτα της Ευρώπης, κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι λαοί πλήττονται από τη λιτότητα και οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση.

«Για τροχιά καταστροφής» έκανε λόγο το μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης, που σημείωσε την ανάγκη «να κλιμακωθεί ο αγώνας των συνδικάτων να λάβει πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκφραστεί με πολιτικά αιτήματα».

Πάνω από 100 προσαγωγές

Περισσότερες από 100 προσαγωγές, από τις οποίες τουλάχιστον 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, έχουν γίνει έως στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίσθηκαν οκτώ αστυνομικοί. Στο κέντρο της πόλης η κατάσταση είναι ήρεμη, εκτός από την οδό Βαλτετσίου, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη από συγκεντρωμένα άτομα, που πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

xrimaonline.gr