Home Uncategorized Δημοσιεύτηκαν τα πρώτα reviews του iPad Mini

Δημοσιεύτηκαν τα πρώτα reviews του iPad Mini

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1326.jpeg


Λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει στα καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών την Παρασκευή, τα πρώτα reviews του iPad Mini έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

Η αρχική παρουσίαση της συσκευής είχε δημιουργήσει μικτές εντυπώσεις στους καταναλωτές, άλλοι υμνούσαν το μικρό της μέγεθος και την φορητότητά της, ενώ άλλοι εμφανίζονταν απογοητευμένοι από τα μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχουν να πουν οι πρώτοι κριτικοί που χρησιμοποίησαν το iPad Mini:

The New York Times (David Pogue):

«Το iPad Mini είναι μια πιο κλασσική, πιο ελκυστική, πιο λεπτή συσκευή. Έχει δυο κάμερες αντί για μια.

Η εφαρμογή και το φινίρισμα του είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη. Και πάνω απ’ όλα, προσφέρει έναν τεράστιο κατάλογο εφαρμογών τον οποίο οι ιδιοκτήτες Android μπορούν μόνο να ονειρεύονται».

Daring Fireball (John Gruber): «Είναι πραγματικά ελαφρύ και εύκολο να κρατηθεί με το ένα χέρι. Αλλά είναι απογοητευτική η έλλειψη Retina μετά τη χρήση του Retina iPad για τους τελευταίους επτά μήνες. Το ιδανικό iPad θα ήταν Mini και με οθόνη Retina».

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1165.jpeg

USA Today (Ed Baig): «Καθισμένος σε ένα στενό κάθισμα αεροπλάνου ή ξαπλωμένος στο κρεβάτι βρήκα την ανάγνωση βιβλίων στο iPad Mini να είναι γενικά μια πιο ευχάριστη εμπειρία από ότι το μεγαλύτερο iPad. Ενώ όμως τώρα μπορείτε να κρατάτε το Mini με ένα μόνο χέρι, εγώ έχω ακόμα την τάση να χρησιμοποιώ δυο».

Jim Dalrymple: «Πέρα από τη χρήση του iPad Mini σε καθημερινές εργασίες, διαπίστωσα ακόμα πως έπαιρνα το Mini και το χρησιμοποιούσα σε μέρη όπου κανονικά δεν θα χρησιμοποιούσα το iPad. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος συνήθως χρησιμοποιούσα το iPhone μου για σημειώσεις ή για να βλέπω ιστοσελίδες.

Τώρα χρησιμοποιώ το iPad Mini επειδή είναι αρκετά μικρό για να έχω πάντα μαζί μου και όχι τόσο μεγάλο για να είναι ‘δυσκίνητο’».

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1236.jpeg

CNET (Scott Stein): «Αν θέλετε την πλήρη εμπειρία ενός tablet της Apple σε μικρότερο μέγεθος, το iPad Mini αξίζει την αυξημένη τιμή. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν καλές εναλλακτικές λύσεις για λιγότερα χρήματα».

Φαίνεται λοιπόν πως σε γενικές γραμμές τα πρώτα σχόλια είναι αρκετά θετικά. Δίνοντας έμφαση στο μικρό του μέγεθος και τη φορητότητά του, αλλά και στο «ατού» του iOS, το μοναδικό στοιχείο που απογοήτευσε κάποιους από τους κριτικούς ήταν η έλλειψη οθόνης Retina.

Οι εκδόσεις WiFi του iPad Mini αναμένονται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, ενώ οι εκδόσεις με συνδεσιμότητα 4G θα καθυστερήσουν λίγο, περίπου στα μέσα του μήνα.

Αν και τα πρώτα αυτά reviews μας δίνουν μια γενικότερη άποψη του τι θα πρέπει να περιμένουμε, σίγουρα πλήρη εικόνα της συσκευής θα έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.