Home Uncategorized Μεγάλα προβλήματα από τις πλημύρες στα κατεχόμενα

Μεγάλα προβλήματα από τις πλημύρες στα κατεχόμενα

http://www.astra.com.cy/images/katexomena-_nic.jpg


Πλημμύρες προκλήθηκαν στα κατεχόμενα και ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Λευκωσία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης του Σαββάτου, σύμφωνα με την Κίπρις.

Όπως γράφει, πολλές περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπως το Προσφυγοχώρι στο Κιόνελι, το Τασκίνκιοϊ και η «βιομηχανική περιοχή» αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα λόγω της λάσπης που μετέφερε η βροχή, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να υποστούν ζημιές.

Χθες, συνεργεία του «δήμου» της κατεχόμενης Λευκωσίας βοήθησαν τους κατοίκους να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις ακαθαρσίες της βροχής. Κάτοικοι των περιοχών εξέφρασαν στην εφημερίδα την αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκεια τους, σημειώνοντας ότι όποτε βρέξει έντονα πλημμυρίζουν τα σπίτια τους και προκαλούνται πολλά προβλήματα στις περιοχές που κατοικούν.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζιεμάλ Μπουλουτογλουλαρί και ο «έπαρχος» Λευκωσίας, Κεμάλ Ντενίζ Ντανά, για να επιθεωρήσουν τις ζημιές.

Ο κ. Μπουλουτογλουλαρί ανέφερε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να κατασκευαστεί ένα ανάχωμα στη «βιομηχανική περιοχή», το οποίο θα φράσει και θα εμποδίζει τα όμβρια ύδατα να προχωρούν προς τις κατοικημένες περιοχές, καθώς και ένας υδατοφράκτης ο οποίος θα συγκεντρώνει το νερό.

Το έργο θα στοιχίσει περίπου 2 εκ. τουρκικές λίρες (850,000 περίπου ευρώ) και σε περίπτωση που εγκριθεί ένα τέτοιο κονδύλι στο δημαρχείο από το «υπουργείο δημοσιονομικών», μπορεί να αποπερατωθεί εντός 3 μηνών.

Ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ, είπε ότι θα εγκρίνουν το σχετικό κονδύλι με σκοπό τη ριζική επίλυση του προβλήματος. Ο «έπαρχος» Λευκωσίας, Κεμάλ Ντενίζ Ντανά, εξέφρασε τη λύπη του στους κατοίκους των πιο πάνω περιοχών και ζήτησε συγγνώμη.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι και άλλες περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας, καθώς και της υπόλοιπης κατεχόμενης Κύπρου, αντιμετώπισαν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις κυρίως από πλημμύρες δρόμων και πτώσεις δέντρων.

πηγή: Astra