Home Uncategorized Συλλήψεις στη Λεμεσό για παράνομη κατοχή θηράματος

Συλλήψεις στη Λεμεσό για παράνομη κατοχή θηράματος

http://www.astra.com.cy/images/kinigoi.jpg


Μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), διεξήγαγαν το απόγευμα του Σαββάτου βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία και στα υποστατικά 49χρονου από τη Λεμεσό, όπου και ανεβρέθηκαν έξι άγρια πτηνά με το φτέρωμα τους, άλλα και 11 καθαρισμένα, ένας λαγός με το τρίχωμα του και 3 μπουκάλες που περιείχαν άγρια πτηνά.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία έγινε στην παρουσία του 49χρονου, βρισκόταν και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να παραδέχθηκε ότι τα ανευρεθέντα ήταν δικά του και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα».

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα σε υποστατικά του 49χρονου, όπου ανευρέθηκαν δύο λαγοί με το τρίχωμα τους και δύο περδίκια με το φτέρωμά τους, επομένως και ο 49χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο, τα μέλη του κλιμακίου της ΜΜΑΔ, ερεύνησαν και την οικία 46χρονου από τη Λεμεσό, στην οποία ανευρέθηκαν 42 άγρια πτηνά με το φτέρωμα τους, 57 καθαρισμένα άγρια πτηνά, 3 λαγοί με το φτέρωμα τους, 10 ζωντανά άγρια πτηνά, επτά ζωντανοί λαγοί, 69 ξόβεργα, 5 δίκτυα και δύο σιδεροπαγίδες.

Ο 46χρονος ο οποίος ήταν παρών στην έρευνα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής συνεχίζει τις εξετάσεις.

πηγή: Astra