Home Uncategorized Νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Τουρκία

Νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Τουρκία


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας χθες τη νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο διαδηλωτή τη Δευτέρα στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια).

Στην Κωνσταντινούπολη, επίκεντρο των συγκεντρώσεων ήταν η πλατεία του Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου περί τους χίλιους διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να τους διαλύσουν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Η αστυνομία έκανε είκοσι συλλήψεις, ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη Σμύρνη, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία αψηφώντας τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Το πλήθος φώναζε “AKP, δολοφόνοι”, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν επίσης στην Αγκυρα, τη Μερσίνα και την Αντάκια, όπου σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο νεαρός Αχμέτ Ατακάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη των θυμάτων της καταστολής των διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου στην Τουρκία.

real.gr