Home Uncategorized “Kαμία ενημέρωση για την κατάθεση του Προϋπολογισμού 2014”

“Kαμία ενημέρωση για την κατάθεση του Προϋπολογισμού 2014”


Δεν υπάρχει ακόμα οποιαδήποτε ενημέρωση για το χρόνο κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σχετικά στη Βουλή.

«Ο Προϋπολογισμός έχει ήδη σταλεί στην Τρόικα για νομοτεχνικό και επιπρόσθετο έλεγχο και αναμένονται οι παρατηρήσεις της Τρόικας έτσι ώστε να προχωρήσει η έγκριση του προϋπολογισμού από το Υπουργικό Συμβούλιο», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσο τελικά η Επιτροπή θα αναγκαστεί να ακολουθήσει διαδικασίες εξπρές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «να μην προτρέχουμε γιατί δεν έχουμε ακόμα ξεφύγει από την πρακτική που ακολουθείτο άλλες χρονιές, με εξαίρεση την περσινή χρονιά όπου πραγματικά είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας».

Πρόσθεσε ότι η συνήθης πρακτική ήταν να κατατίθεται ο προϋπολογισμός περί τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου, έτσι ώστε να προχωρήσει η εξέτασή του.

Επανέλαβε την πάγια θέση της Επιτροπής ότι θα ήθελε να έχει τον προϋπολογισμό στα χέρια της το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα ο έλεγχός του.

ASTRA