Home Uncategorized Μια δύσκολη συνάντηση για έναν Αϊ-Βασίλη

Μια δύσκολη συνάντηση για έναν Αϊ-Βασίλη

 


Κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών ο ‘Ερικ Σμιτ-Μάτζεν, ένας 60χρονος μηχανικός, ντύνεται Αϊ-Βασίλης για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των παιδιών της περιοχής του, στο Νόξβιλ, και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ωστόσο το 2016 τον σημάδεψε και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Ο Έρικ, εκτός από μηχανολόγος μηχανικός και πρόεδρος της Packing Seals & Engineering στο Τζάκσμπορο, έχει εκπαιδευτεί επαγγελματικά για να είναι ένας σωστός Αϊ-Βασίλης και μετέχει σε σχεδόν 80 εκδηλώσεις ετησίως. Η γυναίκα του, Σάρον, τον ακολουθεί πιστά, παίζοντας τέλεια τον ρόλο της Κυρίας Αϊ-Βασίλη. Το “Jingle Bell” ακούγεται όταν κουδουνίζει ασταμάτητα το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Αϊ-Βασίλης έχοντας κρεμάσει το κοστούμι του έπειτα από μια δύσκολη συνάντηση που του ράγισε την καρδιά πριν από μερικές εβδομάδες σε τοπικό νοσοκομείο στο Τενεσί, διηγήθηκε στον χρονικογράφο Sam Venable στο Knoxville News Sentinel…
Μια μέρα που γύριζε στο σπίτι από τη δουλειά, έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια φίλη νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο και του ζητούσε να επισκεφθεί γρήγορα ένα πολύ άρρωστο παιδί που θέλει να δει τον Αϊ-Βασίλη. Το αγοράκι ονειρευόταν να δει τον Αϊ-Βασίλη μια τελευταία φορά, αλλά δεν θα ζούσε μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Έρικ έφθασε στο νοσοκομείο 15 λεπτά αργότερα.

Ο 60χρονος άνδρας είδε την οικογένεια του παιδιού και συνέστησε να μην μπει κανείς στο δωμάτιο, να τους αφήσουν μόνους. «Μέτρησα την κατάσταση. Είπα σε όλους “Αν νομίζετε ότι θα τον χάσετε, σας παρακαλώ μην μείνετε στον θάλαμο. Αν σας δω να κλαίτε, θα καταρρεύσω και δεν θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου”».

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο, ο μικρός ήταν ξαπλωμένος, τόσο αδύναμος… έτοιμος να αποκοιμηθεί. Κάθισα στο κρεβάτι του και τον ρώτησα: “Μου λένε ότι μπορεί να λείψεις τα Χριστούγεννα φέτος; Δεν υπάρχει περίπτωση να λείψεις! Είσαι το αγαπημένο μου ελαφάκι”, είπα δυνατά στο αγόρι.

Ο μικρός χάρηκε και είπε: “Είμαι πράγματι;”

“Και βέβαια είσαι”, απάντησα.»

«Του έδωσα το δώρο του. Το είχε αγοράσει η μητέρα του για να του το δώσω. Το αγοράκι μόλις που μπόρεσε να ανοίξει το περιτύλιγμα και όταν είδε το παιχνίδι του έλαμψε το πρόσωπό του με ένα μεγάλο χαμόγελο.»

Ο μικρός είχε μόνο μια ερώτηση για τον Αϊ-Βασίλη. «Λένε ότι θα πεθάνω. Πώς θα ξέρω όταν φύγω πού πηγαίνω;»

«Μπορείς να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη; Όταν θα φθάσεις εκεί, πες τους ότι είσαι το αγαπημένο ελαφάκι του Αϊ-Βασίλη και είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσουν να μπεις μέσα», απάντησε ο ασπρομάλλης Αϊ-Βασίλης.

«“Πράγματι θα με βάλουν μέσα;”

“Ασφαλώς”, απάντησα.»

Εκείνη τη στιγμή, ο Σμιτ διηγείται ότι το παιδί σηκώθηκε, τον αγκάλιασε και τον ρώτησε: «Αϊ-Βασίλη, μπορείς να με βοηθήσεις;»

Αλλά ο Αϊ-Βασίλης δεν είχε τον χρόνο να απαντήσει, ο μικρός έσβησε στην αγκαλιά του όπου και παρέμεινε για λίγα λεπτά.

Η οικογένεια κατάλαβε τι συνέβη. Η μητέρα του μπήκε μέσα ουρλιάζοντας «όχι ακόμη». Της έδωσα τον γιο της και έφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα.

Ο ‘Ερικ δεν μπορεί εύκολα να ξεπεράσει το σοκ λέγοντας μέσα του ότι πραγματοποίησε εγκαίρως την επιθυμία ενός παιδιού. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες για να βγάλει εκείνη την εικόνα από το μυαλό του. «Πέρασα τέσσερα χρόνια στον στρατό και είδα πολλά, αλλά εκείνη την ημέρα έλιωσα στο κλάμα και είπα στον εαυτό μου ότι δεν κάνω για αυτή τη δουλειά.»

Ωστόσο στην επόμενη παράσταση που μετείχε, το γέλιο και η χαρά των παιδιών κατάφεραν να τον μεταπείσουν. «Το κάνω για τα παιδιά, όχι για μένα», δηλώνει και υπόσχεται ότι ο Αϊ-Βασίλης θα ταξιδέψει με το έλκηθρό του τα Χριστούγεννα για να δώσει χαρά, ό,τι κι αν συμβεί.

Πηγή: Knoxville News Sentinel, closermag.fr, Huffington Post, ANSA