Home Uncategorized Η Apple εισάγει το Find My AirPods για τον εντοπισμό των νέων...

Η Apple εισάγει το Find My AirPods για τον εντοπισμό των νέων της ασύρματων ακουστικών

 


Ένα νέο σύστημα για τον εντοπισμό των νέων ακουστικών της Apple, AirPods, σκοπεύει να εισαγάγει η εταιρεία με τη διάθεση της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος iOS 10.3.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό Wired, πολλοί καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις ασύρματες, μικροσκοπικές συσκευές έχουν εκφράσει παράπονα ότι αυτές χάνονται εύκολα, είτε μέσα στην κουκούλα του μπουφάν, κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ ή μέσα σε μία μεγάλη τσάντα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Apple επεκτείνει και στα AirPods το χαρακτηριστικό που έχει ενσωματώσει στα κινητά της τηλέφωνα, Find My iPhone. Το χαρακτηριστικό θα χρησιμοποιεί το Bluetooth των ακουστικών, προκειμένου να εντοπίζει την τελευταία τοποθεσία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η τοποθεσία θα καθορίζεται με βάση το μέρος όπου βρίσκονταν τα ακουστικά (ή μόνο το ένα ακουστικό) την τελευταία φορά που είχαν συνδεθεί μέσω Bluetooth, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι βρίσκονται εκεί. Το ασύρματο πρωτόκολλο, σε αντίθεση με το GPS, έχει περιορισμένη εμβέλεια, ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού.