Home Uncategorized «Το Χρώμα της Πραγματικότητας» (κατά της βίας)

«Το Χρώμα της Πραγματικότητας» (κατά της βίας)


Ζωγραφίζει απευθείας πάνω στα θέματά της, καλύπτοντας πρόσωπα και αντικείμενα με στρώσεις ακρυλικής μπογιάς και, μετά, τα φωτογραφίζει. Οι τρισδιάστατες φόρμες «καταρρέουν» στο χώρο, παίρνοντας δυσδιάστατη όψη. Αυτό είναι το εκφραστικό μονοπάτι που έχει επιλέξει η Αμερικανή καλλιτέχνις Alexa Meade.

Τούτη τη φορά συν-δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία. Συνεργάστηκε με δύο χορευτές σε μια πολύ δυνατή διαμαρτυρία κατά της βίας που γεννιέται από την οπλοκατοχή.

Στην ταινία -που έγραψε, σκηνοθέτησε και χορογράφησε, ο χορευτής Jon Boogz- ο ίδιος, «ζωγραφισμένος», μαζί με τον επίσης χορευτή Lil Buck, προσπαθούν να χωνέψουν εικόνες ρατσιστικής πολιτικής και κοινωνικο-οικονομικής έντασης στην τηλεόραση. Μετά, βγαίνουν από το δωμάτιο για να φέρουν μια θετική αλλαγή κι έρχονται αντιμέτωποι με ένα αστικό περιβάλλον το οποίο είναι φορτωμένο με όλα τα πολιτιστικά και ρατσιστικά εμπόδια της σημερινής κοινωνίας.

«Η έμπνευσή μου γι’ αυτή την “Color of Reality” ταινία μικρού μήκους ήταν απλά να ενισχύσω την επίγνωσή μας για ορισμένα από τα κρίσιμα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα ως κοινωνία» είπε στο Designboom, o Jon Boogz. «Χρησιμοποιώ την τέχνη της κίνησης για να μετατρέψω αυτές τις δύσκολες συζητήσεις σε όμορφα μηνύματα ελπίδας για όλους μας».

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!