Home Uncategorized Ένα mouse café στο Μάλμε, στην Σουηδία

Ένα mouse café στο Μάλμε, στην Σουηδία

 


Οι Anonymouse MMX είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που δρουν ινκόγκνιτο στη Σουηδία. «Να πάρει! Είναι πολύ γοητευτικό να φαντάζεσαι έναν κόσμο όπου τα ποντίκια ζουν ζωές παράλληλες με τις δικές μας, αλλά που απλά δεν είναι στο οπτικό μας πεδίο» δήλωσε προσφάτως στην The Huffington Post ένας εκπρόσωπός τους.

Γιατί αυτή η ατάκα;

Απλούστατα γιατί οι Anonymouse πρόσθεσαν ένα μικροσκοπικό ποντικίσιο σκηνικό στη γωνία των οδών Bergsgatan και Almbacksgatan, στη σουηδική πόλη Μάλμε.
Στην πλευρά ενός κτιρίου εμφανίστηκε ένα καφέ, το «Noix de Vie» κι ένα ιταλικό μπιστρό, το «Il Topolino». Μικροσκοπικά. Με τις βιτρινούλες τους, τα τραπεζοκαθισματάκια τους, τα μενού τους, τα όλα τους.

«Είναι φτιαγμένα από πράγματα που ήταν σκορπισμένα εδώ κι εκεί, κι άλλα που μαζέψαμε εμείς: πώματα, καπάκια από κονσέρβες, σπίρτα, κουμπιά, ιταλικά γραμματόσημα κι άλλα. Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που τα ίδια τα ποντίκια θα είχαν συλλέξει και ξαναχρησιμοποιήσει» εξήγησε ο εκπρόσωπος στην The Huffington Post.

«Κατά τα φαινόμενα, οι κάτοικοι του Μάλμε το έβαλαν στην καρδιά τους. Σχεδόν αμέσως, άρχισαν να εμφανίζονται στο σκηνικό μικροσκοπικά πραγματάκια: πόστερς που απαντάς στους τοίχους ενός κλαμπ, τυριά, κάθε είδους ζωάκια από πλαστικό. Μερικοί φέρνουν εκεί και τα κατοικίδια τρωκτικά τους» είπαν οι Anonymouse MMX στο Designboom.