Home Uncategorized Πωλήθηκε το «τηλέφωνο με το οποίο έσπειρε την καταστροφή» ο Χίτλερ

Πωλήθηκε το «τηλέφωνο με το οποίο έσπειρε την καταστροφή» ο Χίτλερ

 


Το κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ, “το πιο καταστροφικό όπλο της Ιστορίας” σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions, πωλήθηκε 243.000 δολάρια στην δημοπρασία που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος στο Τσέζαπικ Σίτι του Μέριλαντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο οίκος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητα ή την εθνικότητα του αγοραστή, ο οποίος παρακολουθούσε τη δημοπρασία τηλεφωνικά.

Η συσκευή, η οποία βρέθηκε μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, φέρει χτυπημένο το όνομα του Αδόλφου Χίλτερ και έναν αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο του Τρίτου Ράιχ. Η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια. Η εκτίμηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τη “σπανιότητα και τη μοναδικότητα” του αντικειμένου, διευκρίνισε ο Αντρέας Κόρνφελντ, του οίκου Alexander.

Η δημοπρασία περισσοτέρων από 1.000 αντικειμένων ήταν προσβάσιμη τηλεφωνικά σε αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Με το τηλέφωνο αυτό, το οποίο έδωσε στον Χίλτερ η Βέρμαχτ, ο στρατός του Τρίτου Ράιχ, ο αρχηγός των ναζί έδωσε τις περισσότερες εντολές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions.

Hitler's name is engraved on the back of the phone, along with an eagle and swastika.