Home Uncategorized Αυτοκίνητο χωρίς φρένα και τιμόνι γίνεται; Γίνεται και θα το δούμε το...

Αυτοκίνητο χωρίς φρένα και τιμόνι γίνεται; Γίνεται και θα το δούμε το 2021

Και η BMW μπαίνει στην ομάδα των αυτοκινητοβιομηχανιών που σχεδιάζουν την δημιουργία πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων που δεν θα χρειάζονται οδηγό. Η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ήδη πριν από μερικούς μήνες ότι έχει στα σκαριά ένα αυτοκίνητο που θα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και θα μπορεί να αλλάζει ταχύτητες, να κάνει προσπεράσεις και να αποφεύγει τα άλλα εμπόδια χωρίς την παραμικρή παρέμβαση των επιβατών. Ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε πότε θα ήταν έτοιμο να δοκιμαστεί στους δρόμους.


Σύμφωνα με το Business Insider, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το φουτουριστικό αυτοκίνητο το 2021, πολύ πιο σύντομα από ότι θα περίμενε κανείς. Η BMW δεν είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει ένα αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο, ενώ ήδη η Tesla δοκιμάζει αυτοκίνητα με παρόμοια τεχνολογία. Ωστόσο, ελάχιστα είναι τα παραδείγματα φουτουριστικών αυτοκινήτων που θα έχουν την αυτονομία εκείνου που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η BMW.

Τα περισσότερα δηλαδή μπορούν να μπουν στον αυτόματο πιλότο σε συγκεκριμένες συνθήκες και σίγουρα όχι κατά την διάρκεια ενός ολόκληρου ταξιδιού. Φαίνεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες τώρα σκέφτονται να βγάλουν πλήρως το τιμόνι και τα φρένα από τα αυτοκίνητα και να αφήσουν την οδήγηση στα ίδια τα οχήματα.

Ένα από τα φουτουριστικά αυτοκίνητα της BMW, το MINI Vision Next 100, που ίσως αποτελέσει έμπνευση για το νέο αμάξι.

h/t: Huffington