Home Uncategorized Γιατί το Switch είναι το μεγάλο στοίχημα της Nintendo

Γιατί το Switch είναι το μεγάλο στοίχημα της Nintendo


Με την παιχνιδομηχανή Switch, που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, η Nintendo παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο των τελευταίων ετών. Στόχος της είναι να ενώσει δύο κόσμους, εκείνον του παιχνιδιού στο σπίτι και εκείνον του φορητού παιχνιδιού. Και στοιχηματίζει, όπως έκανε παλιότερα και με το Wii, ότι οι καταναλωτές δεν επιθυμούν ένα ακόμη γρήγορο και εντυπωσιακό μηχάνημα όπως τα Playstation και Xbox, αλλά κάτι πρωτοποριακό, που θα αλλάξει την εμπειρία του παιχνιδιού.

To Switch ουσιαστικά είναι ένα tablet με ασύρματα χειριστήρια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει, ή να τοποθετηθεί σε μία βάση που το συνδέει με την τηλεόραση. Αυτή η διπλή του φύση ανοίγει την πόρτα σε πιο εφευρετικά παιχνίδια και εφαρμογές, που το διαχωρίζουν από τις παιχνιδομηχανές της Sony και της Microsoft.

«Το Switch είναι πλήρως φορτωμένο με πολλές περισσότερες δυνατότητες, που εγγυώνται το περιεχόμενο που περιμένετε από τη Nintendo, και δεν αναφέρομαι μόνο στα παιχνίδια. Όλα είναι πιθανά», δήλωσε ο 53χρονος διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Σίνια Τακαχάσι, που επέβλεψε τη δημιουργία της νέας παιχνιδομηχανής.

https://www.youtube.com/watch?v=CdWd8fUC71g

Είναι ένα μεγάλο ρίσκο που μέχρι τώρα ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές. Οι μετοχές της Nintendo έχουν πέσει 11% από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ανακοινώθηκε το σκεπτικό πίσω από το Switch, και δεν επανήλθαν όταν περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής, έγιναν γνωστές τον Ιανουάριο.

Τα περιθώρια λάθους, επομένως, είναι εξαιρετικά στενά. Τους δημιουργούς του Switch στοιχειώνει η αποτυχία της τελευταίας παιχνιδομηχανής της Nintendo, Wii U, που κατέγραψε τις χειρότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας. Το πρώτο Wii, που είχε κυκλοφορήσει το 2006, είχε προσελκύσει πολλούς casual gamers χάρη σε παιχνίδια fitness και αθλημάτων και σημείωσε ρεκόρ κερδών για την εταιρεία. Ωστόσο, το Wii U που ακολούθησε το 2012 απέτυχε τόσο λόγω της έλλειψης δημοφιλών παιχνιδιών όσο και της μετάβασης πολλών παικτών στον χώρο του mobile gaming – άλλωστε το Wii U δεν ήταν το υπερ-μηχάνημα τύπου Playstation, τα παιχνίδια του οποίου είναι κλάσεις ανώτερα από εκείνα ενός smartphone ή ενός tablet.

Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να σημειώνει ζημίες επί τρία χρόνια. Αλλά και τα πρώτα βήματα της Nintendo στο χώρο των παιχνιδιών για smartphones, με το Super Mario Run τον Δεκέμβριο και το Fire Embelm Heroes τον Φεβρουάριο, δεν ήταν τόσο πετυχημένα όσο περίμενε. Την κατάσταση έσωσαν τα δικαιώματα από το παιχνίδι-φαινόμενο Pokemon GO που κυκλοφόρησε για κινητά η Niantic, αλλά και οι τρελές πωλήσεις του Classic Mini NES, της νέας compact έκδοσης της ιστορικής παιχνιδομηχανής του 1983, με 30 ενσωματωμένα παιχνίδια.

h/t insider