Home Uncategorized Το φινάλε του Ομπάμα: “Οbama Out!” – Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί

Το φινάλε του Ομπάμα: “Οbama Out!” – Ρίχνει το μικρόφωνο και αποχωρεί

Η εκδήλωση αυτή έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Ομπάμα ως η “μια νύχτα, που η ίδια η Ουάσιγκτον γιορτάζει τον εαυτό της”. Το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου είναι ένα ετήσιο τελετουργικό που συγκεντρώνει τους δημοσιογράφους και μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης στην ίδια αίθουσα με αστέρια του Hollywood και ισχυρούς του Καπιτωλίου.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν χαλαρός και κεφάτος όπως συνηθίζεται, υπήρξε σαρκαστικός με τον Ντόναλντ Τραμπ και αστειεύτηκε με την εμφάνιση της γυναίκας του και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Γεώργιο στο Παλάτι του Κέσινγκτον. Ο πρόεδρος σχολίασε την απουσία του Τραμπ από το δείπνο λέγοντας: “Τι θα μπορούσε να ενδεχομένως να κάνει αντ ‘αυτού; Είναι στο σπίτι, τρώγοντας μια μπριζόλα Trump; H στο Twitter για να στέλνει προσβολές στην Άνγκελα Μέρκελ; Τι κάνει;”.

Οι “φαρμακερές ατάκες δεν σταματήσαν εκεί: “Λένε ότι ο Ντόναλντ δεν έχει την εμπειρία της εξωτερικής πολιτικής να γίνει πρόεδρος. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, έχει περάσει χρόνια σε συναντήσεις με ηγέτες από όλο τον κόσμο – Μις Σουηδία, Μις Αργεντινή, Μις Αζερμπαϊτζάν…” πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Ο ίδιος αστειεύτηκε ότι ενώ είχε κερδίσει μερικές ρυτίδες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η σύζυγός του δεν είχε γεράσει καθόλου και στην ομιλία του υπήρξε ιδιαίτερα νοσταλγικός καθώς αυτή θα ήταν η τελευταία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ στην εκδήλωση. Στο δείπνο ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων η Σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η ηθοποιός Emma Watson, η τραγουδίστρια Aretha Franklin, ο Morgan Freeman, ο Will Smith αλλά και το μοντέλο Kendall Jenner. Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς, που προκάλεσε φρενίτιδα σχολίων στα social media, ήταν το φινάλε της ομιλίας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε με σοβαρό ύφος τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου και εξήρε την ελευθερία του Τύπου. «Έχω μόνο δύο λέξεις να πω: “Οbama Out” είπε καθως σήκωσε ένα μικρόφωνο κι το άφησε να πέσει στέλνοντας ένα φιλί πριν φύγει από το πόντιουμ. Η κίνηση του αυτή θύμισε το αντίο του παίχτη του μπάσκετ Kobe Bryant στο τελευταίο του παιχνίδι και η αίθουσα ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα.