Home TOP NEWS Και τώρα…επίθεση

Και τώρα…επίθεση

match-jagiellonia-omonoia-k (13)


Το πρώτο βήμα έγινε. Ο πρώτιστος στόχος, το μηδέν παθητικό, επιτεύχθηκε. Τώρα; Το γκολ που θα οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Η Ομόνοια χρειάζεται απαραίτητα νίκη στον επαναληπτικό με τη Γιαγκελόνια για να πετύχει τον στόχο της. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δείξει επιθετικές αρετές, να είναι αποτελεσματική και να «φωνάξει» πως είναι το αφεντικό, έχοντας και σύμμαχο τον κόσμο της. Το 0-0 είναι ύπουλο αποτέλεσμα, αφού με γκολ των Πολωνών, ομάδα που έχει επιθετικές αρετές (προχθές δεν φάνηκαν ιδιαίτερα γιατί δεν το επέτρεψε η Ομόνοια), το «τριφύλλι» θα τρέχει για δυο τέρματα.

Το τεχνικό τιμ των πρασίνων, μετά το καλό διάβασμα που έκανε για τον προχθεσινό αγώνα, θα αναζητήσει και τρόπους για να σκοράρει η ομάδα. Άλλωστε, όπως φάνηκε, η Γιαγκελόνια μεσοαμυντικά έχει κενά, τα οποία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί η Ομόνοια. Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι πράσινοι θα προσεγγίσουν διαφορετικά τον επαναληπτικό και εφόσον είναι αποτελεσματικοί θα αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόκριση.

Όσον αφορά στην παρουσία του «τριφυλλιού» στο Μπιάλιστοκ; Καλύτερα δεν γινόταν. Η αμυντική συμπεριφορά άγγιξε το τέλειο, αφού «έσβησε» επιθετικά την αντίπαλό της, η οποία απείλησε μόλις δυο φορές, στο τέλος κάθε ημιχρόνου.

Μάλιστα, αν πίστευαν λίγο περισσότερο οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, υπήρξαν και στιγμές που μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Η αφοσίωσή τους, κυρίως, στα αμυντικά τους καθήκοντα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του τεχνικού τιμ (όπως είπε και ο Ιωακείμ), δεν τους επέτρεψε να αποδράσουν ακόμη και με το «διπλό».

Στο ΓΣΠ θα είναι αλλιώς, αφού γνωρίζει πολύ καλύτερα τη Γιαγκελόνια, θα έχει σύμμαχο τον κόσμο της, ενώ θα είναι ακόμη πιο έτοιμη. Ο Μπεμπέ θα είναι σε θέση να προσφέρει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα και γενικά οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θα παίξουν σε οικείο περιβάλλον, το οποίο τους επιτρέπει να αποδίδουν καλύτερα. Τίποτα δεν τέλειωσε, όμως η μπάλα είναι στα πόδια των πρασίνων.