Home TOP NEWS Το χρήμα, το όνειρο και το ρεκόρ…

Το χρήμα, το όνειρο και το ρεκόρ…

match-brondby-omonia-c (83)


Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στη Δανία (0-0) επιτρέπει στην ομάδα της Λευκωσίας να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιδιώξει να κάνει αυτό που έκανε και πριν δύο εβδομάδες επί της Γιαγκελόνια και πάλι στο ΓΣΠ, όπου μετά το 0-0 στην Πολωνία, με «χρυσό» σκόρερ τον Σέρινταν, πέτυχε τον στόχο της.

Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος”

Τα οφέλη για τους πράσινους, εφόσον καταφέρουν να υπερπηδήσουν το εμπόδιο των Δανών, θα είναι πολλά. Τα κυριότερα όμως θα είναι το χρήμα που θα βάλει στο ταμείο του το σωματείο, το δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης σε ευρωπαϊκό όμιλο, ενώ η λογική λέει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δημιουργήσει ένα νέο δικό της ρεκόρ στην Ευρώπη, όσον αφορά στην απαραβίαστη εστία.

ΧΡΗΜΑ: Πρόκριση στα πλέι οφ θα επιφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ επιπλέον ποσό 230.000 ευρώ ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ, με το συνολικό ποσό από την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ να ανεβαίνει στις 860.000 ευρώ!

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να διεδκικήσει πρόκριση σε όμιλο, με το μπόνους να ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ, ένα τεράστιο ποσό, ικανό να δώσει ανάσα στα οικονομικά προβλήματα του σωματείου. Θεωρείται δεδομένο πως, αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα βγάλει τον προϋπολογισμό της τρέχουσας σεζόν και θα καλύψει παλιές οφειλές.

ΟΝΕΙΡΟ: Ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπρόντμπι, οι πράσινοι θα δουν κατάματα (για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν) την πόρτα των ομίλων, την οποία όχι μόνο θα χτυπήσουν, αλλά θα επιδιώξουν να ανοίξουν και να εισέλθουν για πρώτη φορά.

Αποτελεί το μεγαλύτερο και ανεκπλήρωτο όνειρο του κάθε Ομονοιάτη, που ευελπιστεί πως αυτήν τη φορά θα υλοποιηθεί. Βεβαίως, αυτό που θα εύχονται στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι όσο το δυνατόν καλύτερη κλήρωση, αφού ως «ανίσχυρη», πλέον, θα έχει «ισχυρούς» υποψήφιους αντιπάλους.

ΡΕΚΟΡ: Το μοναδικό γκολ που δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πέντε ματς που έδωσε έως τώρα στην Ευρώπη, ήταν αυτό με την Μπατούμι στην πρεμιέρα. Το γκολ επιτεύχθηκε στο 40ό λεπτό. Ακολούθως, το «τριφύλλι» διατηρεί ανέπαφη την εστία του, φθάνοντας τα 410 λεπτά.

Πενήντα στην ευρω-πρεμιέρα και τέσσερα 90λεπτα, στον επαναληπτικό με την ομάδα της Γεωργίας, στα δύο ματς με τη Γιαγκελόνια και στο πρώτο με την Μπρόντμπι. Το ρεκόρ όλων των εποχών για την ΟΜΟΝΟΙΑ καταγράφηκε πέρσι και είναι τα 414 λεπτά.

Είναι μόλις τέσσερα λεπτά μακριά από το να δημιουργήσει νέο ρεκόρ ανέπαφης εστίας. Επίσης, έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την ΑΕΛ που είναι στα 425 λεπτά (είναι 15 λεπτά μακριά) και να πιάσει τον Απόλλωνα στα 500 λεπτά, εφόσον διατηρήσει για πέμπτο σερί ματς το μηδέν παθητικό.

Τότε, θα βρεθεί μόλις 29 λεπτά μακριά από το ρεκόρ όλων των εποχών που κατέχει κυπριακή ομάδα, ο Αποελ με 529 λεπτά. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι η πρόκριση και όλα τα άλλα ακολουθούν.