Home TOP NEWS Καλή μου αρχή

Καλή μου αρχή

omonoia-brondby-kazamias-team-omada (12)


Όσοι Ομονοιάτες, ομολογουμένως δεν ήταν πολλοί, (χρονικής περιόδου γαρ), είδαν τα δυο πρόσφατα φιλικά της ομάδας τους με τον Ερμή στο Αμμόχωστος και τη Δόξα στο Μακάρειο, σαφώς και δεν ικανοποιήθηκαν από την παρουσία της. Ιδιαίτερα δε στο δεύτερο φιλικό, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν τόσο κακή, που για ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Μόνο ένας ανόητος, ή πολύ γκρινιάρης, θα μπορούσε να πει ότι αυτά τα παιχνίδια αποτελούν κριτήριο για την παρουσία της ομάδας το πρωτάθλημα.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που ήταν πολύ εμφανές στους ποδοσφαιριστές. Το πρώτο στάδιο της  «Μετά Μπρόντμπι εποχής» δεν διανύει η ομάδα; Είναι άρα ψυχολογικά επηρεασμένοι οι ποδοσφαιριστές  από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ο εφιάλτης εμφανίστηκε ξανά φέτος με διαφορετικό τρόπο. Πέρυσι ήταν ο χασάπης Τούντορ, φέτος ήταν ο… εαυτός της, αφού αποκλείστηκε από μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων. Το φαινόμενο, είναι εν μέσω διαφορετικών σεναρίων, επαναλαμβανόμενο. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ μοιραία βιώνει ξανά το στάδιο  της ψυχολογικής δοκιμασίας, απόρροιας του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Η ανόρθωση του ηθικού  επέρχεται μόνο με ένα τρόπο. Τον γνωστό. Τα θετικά αποτελέσματα. Αυτά θα διαφοροποιήσουν τα πράγματα και  (φυσιολογικά) θα επαναφέρουν το ηθικό των «πράσινων» ποδοσφαιριστών σε «νορμάλ» επίπεδα.

Το ερχόμενο Σαββάτο ξεκινά το πρωτάθλημα με την ΟΜΟΝΟΙΑ να συναντά τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ. Μετά η ομάδα μεταβαίνει στο Δασάκι για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό, την τρίτη αγωνιστική παίζει εντός με τη Δόξα και η τετράδα των αρχικών αγώνων κλείνει με το πρώτο ντέρμπι. Αντίπαλος η Ανόρθωση στην πρωτεύουσα.

Ένα «δωδεκάρι» βαθμών (αρκετά αισιόδοξος μεν, βατός δε στόχος) θα είναι το ιδανικό… φάρμακο κατά της ψυχολογικής κατάπτωσης.  Αλλά και να μην επέλθει το ιδανικό, οι καλές εμφανίσεις με μια ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών,  θα υψώσουν το ηθικό.

Για όλες τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα, η καλή αρχή, για προφανείς λόγους, μετράει. Για την ΟΜΟΝΟΙΑ όμως είναι λιγάκι βαθύτερο το θέμα.