Home SPORTS NEWS Ασταμάτητη η Σίτι

Ασταμάτητη η Σίτι

4566


Η Σίτι έφυγε με το διπλό από το «Γκούντισον Παρκ», επικράτησε 2-0 της Εβερτον και με το 3 στα 3 βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ρεκόρ… 103 ετών ισοφάρισαν οι «Πολίτες»!

Το ταξίδι στο «Γκούντισον Παρκ» ήταν πολλές φορές εφιαλτικό για τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού μόλις 3 φορές είχε φύγει νικήτρια στα τελευταία 18 ματς. Ομως φέτος παρουσιάστηκε με άγριες διαθέσεις και με κορυφαίους Τουρέ, Σίλβα έφτασε στη νίκη με 2-0 επί της Εβερτον! Οι «Πολίτες» πέτυχαν τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς, δεν δέχθηκαν ούτε τώρα γκολ, ενώ έφτασαν τις εννέα διαδοχικές επιτυχίες στο πρωτάθλημα! Από πότε κρατούσε αυτό το ρεκόρ; Από τον Σεπτέμβρη του 1912!!! Η κορυφή είναι γαλάζια και οι εμφανίσεις της, γεμίζουν αισιοδοξία τους φίλους της για επιστροφή στους τίτλους!

Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε και έβαλε στην περιοχή της την Εβερτον. Ωστόσο, στις ευκαιρίες του Αγουέρο, τα ζαχαρωτά είχαν απάντηση, αφού σε δυο περιπτώσεις ο Χάουαρντ κράτησε την εστία του ανέπαφη! Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση, όμως ούτε ο Στέρλινγκ στο 17′ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ! Η Εβερτον στην πρώτη της καλή φάση είδε τον Λουκάκου να σημειώνει γκολ, αλλά για ένα… πόδι το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι σε ένα κακό τελευταίο τέταρτο του α’ μέρους είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Μπάρκλεϊ κέρδισε το φάουλ στη γραμμή, ο Βέλγος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι!

Η λύση ήρθε από τον Κολάροφ! Στο 60′ ο Στέρλινγκ έβαλε τέλος σε ένα άσχημο σερί 12 αγώνων χωρίς ασίστ, αφού με εξαιρετική πάσα, ο Σέρβος από τα πλάγια πέτυχε το 1-0! Η Εβερτον πίεσε, προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Λουκάκου, Νέισμιθ από κοντά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ούτε και ο Μπάρι με κεφαλιά, αφού ο Κομπανί έδιωξε στη γραμμή. Η Εβερτον δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι όμως που έκανε η Σίτι, η οποία στο 88′ διαμόρφωσε το 2-0. Ο Τουρέ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Νασρί και ο Γάλλος με άψογο πλασέ τελείωσε το ματς…

Έβερτον: Χάουαρντ, Γκάλογουεϊ (45+2′ Μπράουνινγκ), Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Κλέβερλι (86′ Ντεουλοφέου), Μπάρκλεϊ, Κονέ (64′ Νέισμιθ), Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Νάβας, Στέρλινγκ (76′ Νασρί), Σίλβα (90′ Ντελφ), Αγουέρο (81′ Μπονί)

FT – VIDEO(Premier League): Everton Football Club 0-2 Manchester City FCGoals & Highlights [HD]

Posted by Football Goals & Highlights on Sunday, August 23, 2015

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr