Home TOP NEWS Η διαφορά, ο αιώνιος και ο κόσμος

Η διαφορά, ο αιώνιος και ο κόσμος

Christofi


Από χθες δεν είναι μυστικό, ήταν που ήταν περίπλοκη η υπόθεση Χριστοφή, η εμπλοκή του αιωνίου μας έκανε τα πράγματα ψες πολύ πιο δύσκολα. Τόσο δύσκολα, που αργά το βράδυ, οι πιθανότητες να έρθει ο Χριστοφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Και ήταν η επιμονή του Δημήτρη που μας κράτησε ζωντανούς στο παιχνίδι και η διάθεση του να συζητήσει να έρθει με πιο λίγα.

300 χιλιάδες το χρόνο, 3ετές συμβόλαιο και τρελά μπόνους (τρελά όμως) για κατάκτηση πρωταθλήματος και είσοδο σε ομίλους. Αυτή ήταν η πρόταση του Αποέλ, την οποία τα ΜΜΕ, τα ίδια ΜΜΕ τα οποία κάθε 3,5 λεπτά γράφουν άρθρο για τις κινήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσουν. Το κυριότερο όμως, είναι πως ο αιώνιος ήταν έτοιμος να δώσει και 200 χιλιάδες στη Σιόν. Τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ διαπραγματευόταν τις 150 που της χρωστούν οι Ελβετοί, το αντίπαλο δέος έδινε και 200 από πάνω. Οι Ελβετοί τη δουλειά τους ήθελαν να κάνουν και πίεσαν έντονα το Χριστοφή να υπογράψει. Ο ίδιος αρνείτο πεισματικά, παρότι και η διαφορά του με την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν εκείνη την ώρα μεγάλη, ειδικά αν σύγκρινε τη προσφορά με εκείνη του Αποέλ.

Εν τέλη, η Σιόν πείστηκε να περιμένει, η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε στο ταβάνι της, ο Χριστοφή έπεσε κι άλλο (είναι διατεθειμένος να χάσει πολύ σοβαρό ποσό για να έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ), διαφορά εξακολουθεί να υφίσταται. Άρα είτε επιχειρηματίες και κόσμος καλύπτουν τη διαφορά, είτε η Σιόν επαναφέρει στο τραπέζι την συμφέρουσα για εκείνη πρόταση του Αποέλ.

Η τακτική του Αποέλ και η αποφασιστικότητα
Το Αποέλ έχει 7 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του Δημήτρη. Οι οπαδικές σελίδες τους αναφέρονται σε αυτόν ως “ο πατατάρης”, το ίδιο και οι παράγοντες τους σε πηγαδάκια, ειρωνευόμενοι προφανώς την ταπεινή για τα στάνταρντς τους καταγωγή του. Ο ίδιος ο παίκτης, έχει κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται πως θέλει να πάει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Κι όμως, η καλύτερη πρόταση στο τραπέζι είναι αυτή του Αποέλ. “Γιατί μπόρουν” θα πει κάποιος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αντιλαμβάνονται πλήρως πόση ζημιά θα μας κάνουν αν τον αρπάξουν και τον χρησιμοποιήσουν σαν λάφυρο. Είναι έτσι κι αλλιώς παικταράς, έτσι σε κακό σίγουρα δεν θα τους βγει. Κυρίως όμως, ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι και αυτό είναι που μας ενοχλεί.

Όχι από την πλευρά τους, αλλά για μας. Από τις 14 Αυγούστου παίζαμε μόνοι μας και ο κόσμος έδειξε πόσο πολύ θέλει τον ποδοσφαιριστή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν όσο αποφασιστική έπρεπε, γιατί αρνείτο να δει τη μεγάλη εικόνα. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πλήρως τις οικονομικές δυσκολίες, αντιλαμβανόμαστε και ότι μέχρι τώρα στην οικονομική συνέπεια έγιναν σοβαρά βήματα προόδου. Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις άσπρο-μαύρο και πρέπει να σκεφτόμαστε τις παράπλευρες συνέπειες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει την ευκαιρία έστω την υστάτη πάντως να σώσει τη κατάσταση. Και θεωρούμε πως στο τέλος θα το κάνει, με τη βοήθεια του μεγάλου κόσμου της. Ο οποίος θα το ξαναπούμε αρνείται να δεχτεί άλλη ήττα και ας περάσει καλά στο μυαλό όλων. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είτε ο κόσμος κάνει το θαύμα του, είτε η Σιόν επαναφέρει την πρόταση του Αποέλ. Και τότε κανείς δεν ξέρει πως θα πάει το πράγμα.

Τα χρήματα πρέπει να κατατίθενται στο πιο κάτω λογαριασμό του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου:

Λογαριασμός: 034-­‐4004160-­‐0
ΙΒΑΝ:CY44 0070 3430 0000 0000 4004 1600
SWIFT: CCBKCY2N