Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Απάντηση στον Κωστάκη Καϊάφα

Αναγνώστης: Απάντηση στον Κωστάκη Καϊάφα

opinions-2015a


Ελπίζω να μην θεωρηθεί ισοπεδωτική η κριτική μου στον προπονητή της ομάδας μας. Θέλω όπως και η πλειοψηφία του κόσμου μας να δούμε να μεγαλουργεί με την ομάδα μας ο Καιάφας.

Όμως δεν μπορώ να βλέπω στην προσπάθεια να κρατήσουμε την ηρεμία στην ομάδα να αγνοούμε οφθαλμοφανέστατα λάθη που γίνονται κατ’ επανάληψη τα παίρνω όμως από την αρχή.

Ο Κ.Κ δήλωσε: “Μετά από τη δύσκολη περσινή σεζόν, είχαμε στη διάθεσή μας μόλις 15 μέρες για να ενισχύσουμε την ομάδα, ενόψει των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων”.

Ο προγραμματισμός φίλε Κώστα στις μεγάλες ομάδες και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το οποίο επικαλείσαι αργότερα δεν γίνεται σε αυτές τις 15 μέρες. οι μεγάλες ομάδες έχουν επιτελεία και τεχνικούς διευθυντές για αυτή τη δουλεία. είναι αδύνατο για ένα προπονητή μεγάλης ομάδας να κάνει προγραμματισμό για ολόκληρη χρονιά σε 15 μέρες όπως είναι αδύνατο να παρακολουθεί ο οποιοσδήποτε προπονητής κάποιους παίκτες που είναι μεταγραφικοί στόχοι ενώ το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να απαιτήσεις από το Δ.Σ. την άμεση πρόσληψη Τ.Δ. με συγκεκριμένα καθήκοντα και όχι με ρόλο μαριονέτας όπως τον κύριο Κλάρκ.

Ο Κ.Κ, δήλωσε: Ήταν συνειδητή απόφαση μου να πορευθούμε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια βασιζόμενοι κυρίως στο περσινό μας ρόστερ, διότι θέλαμε να έχουμε ομοιογένεια ως σύνολο. Αυτό ήταν προς το συμφέρον της ομάδας”.

Πολύ σωστή απόφαση, που δεν ακολουθήθηκε στον προγραμματισμό. όταν χάνεις Ποτέ, Λεάντρο, Ρούμπιο χωρίς να αντικαταστήσεις κανένα από αυτούς, όταν δεν έχεις αμυντικό να πλαισιώσεις τον μοναδικό σου αμυντικό στο ρόστερ όταν δεν βάζεις τον μοναδικό σου δεξί μπακ στη φυσική του θέση τότε δεν μπορείς να μιλήσεις για ομοιογένεια συνόλου.

Ο Κ.Κ. δήλωσε: “Η Γιαγκελόνια είναι γνωστή για το ένθερμο κοινό της και την επιθετικότητα που βγάζει στην έδρα της, ενώ η Μπρόντμπι με 18-20 εκατομμύρια προϋπολογισμό είναι μία παραδοσιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο της Δανίας”.

Αδυνατώ να αντιληφθώ πως μπορούμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη όταν ο επικεφαλής της ομάδας μας πάει στα παιχνίδια με αυτό το σκεπτικό. Την ίδια ώρα ο αιώνιος αντίπαλος μας περνάει για πλάκα την πρωταθλήτρια ομάδα της ίδιας χώρας εκτός έδρας. Έχουμε μπουκτήσει να κάνουμε ομαδάρες όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο μας, ομάδες που μετά από 10 επίσημα παιχνίδια η μοναδική τους επιτυχία ήταν εις βάρος μας.

Κ.Κ. “Ένα άλλο θέμα που συζητείται αρκετά, είναι η επιλογή μου να αλλάζω θέσεις στους ποδοσφαιριστές μου. Ναι, αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως προπονητής. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι πλεονέκτημα για μία ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις”.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μία ομάδα έχει παίκτες για όλες τις θέσεις φίλε Κώστα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν έχουμε δει πουθενά έξι παίκτες να μην αγωνίζονται στην θέση τους όταν υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες για τις συγκεκριμένες θέσεις. Αυτό που επικαλείσαι γίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα και μόνο εξ ανάγκης. δηλαδή ένας RB ή αμυντικός μέσος να αγωνιστεί αμυντικός όταν το σύστημα αλλάξει από 442 σε 532. το να επιμένεις να καταστρέφεις παίκτες σε άγνωστες θέσεις γι’αυτούς είναι γινάτι δεν είναι σύγχρονο ποδόσφαιρο! Σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα από μένα σαν προπονητής αλλά το γήπεδο κατ’επανάληψη δεν σε δικαιώνει!

Τέλος αφήνω το θέμα Πέρεζ. Κ.Κ. Κάποια μικρά λάθη στον προγραμματισμό έγιναν. Και θα συνεχίσουν να γίνονται. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Από τις μετεγγραφές που έχουν γίνει, εκτός πλάνων είναι μόνο ο Ματίας Πέρεζ. Και αυτό όχι γιατί δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά διότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και η ομάδα δεν είχε την πολυτέλεια να τον περιμένει, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μαργκάσα”.

Φίλε Κώστα, ειλικρινά και ο τελευταίος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο ξέρει ότι παίκτης που είναι σε απραξία και έρχεται από την Λ.Αμερική θέλει χρόνο προσαρμογής. Γιατί τον φέραμε εξαρχής αφού τα δεδομένα ήταν γνωστά μας; Ο Καμπράλ θα είναι πιο έτοιμος από τον Πέρεζ που είναι 3 μήνες στην ομάδα; Έχουμε την πολυτέλεια με τα οικονομικά μας προβλήματα για τέτοιες προσθαφαιρέσεις; Ποια η ψυχολογία πλέον του φιλιώτη και του κάθε φιλιώτη όταν ούτε και σε ματς στο δασάκι δεν τον εμπιστεύεσαι και προτιμάς να αλλάξεις όλη την άμυνα για να μην τον χρησιμοποιήσεις;

Για το θέμα με το Δ.Σ. δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολειθώ. Ο οποιοσδήποτε δίνει στήριξη στα συγκεκριμένα άτομα είναι συνένοχος στην κατηφόρα που έχει έρθει η ομάδα μας.

Μόνη ελπίδα είναι στον αρχηγό και προπονητή μας. ελπίζουμε να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι τους και να πορευτεί μαζί με την πλατιά μάζα του κόσμου να αφήσει τις εμμονές και να καταλάβει ότι δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑτης που να μην θέλει το καλό του Κ.Κ. και της ομάδας μας

Λ.