Home SPORTS NEWS Ελλάδα – Κροατία 72-70

Ελλάδα – Κροατία 72-70

1303279


Η Ελλάδα επικράτησε των Κροατών (72-70) σε ένα ματς το οποίο έμοιαζε χαμένο μέχρι να αποφασίσουν οι διεθνείς να παίξουν καλύτερη άμυνα. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα αποκτά προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, αλλά ΚΥΡΙΩΣ τη βοήθησε ψυχολογικά ενόψει της δυσκολότερης συνέχειας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα στα πρώτα του λεπτά, ωστόσο ο Κρούνισλαβ Σίμον και τα τρίποντα της Ελλάδας άλλαξαν την κατάσταση. Ο φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλευόμενος την απουσία του Μπόγιαν Μπογκτνάνοβιτς πήρε περισσότερες προσπάθειες και τις έβαλε. Ο Σίμον στο πρώτο ημίχρονο είχε 13 πόντους και οι Έλληνες παίκτες 1/11 τρίποντα. Το -5 με το οποίο πήγε η Ελλάδα στα αποδυτήρια μάλλον την άφηνε ικανοποιημένη αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε παρόμοια με την Εθνική Ελλάδας να μη μπορεί βρει ρυθμό και να κάνει εύκολα το λάθος στην επίθεση. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς φρόντιζε να κάνει το παιχνίδι της «Εθνικής» ζωής του βάζοντας δύσκολα στην Ελλάδα.

Με την έναρξη όμως του τελευταίου δεκαλέπτου ο διακόπτης της Ελλάδας άλλαξε. Με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Βασίλη Σπανούλη (16π., 4ρ., 6ασ.), αλλά και πανάξιους συμπαραστάτες τους συμπαίκτες του η Ελλάδα ροκάνισε σιγά σιγά τη διαφορά και προσπέρασε με σουτ του Σλούκα (66-65). Οι Κροάτες έδειξαν φόβο και αδυναμία, οι Έλληνες διεθνείς από την άλλη πλευρά έπαιζαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη με 72-70.

Tα δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70

gazzetta.gr