Home SPORTS NEWS Οι έξι πιο παράξενες ρήτρες σε συμβόλαια παικτών

Οι έξι πιο παράξενες ρήτρες σε συμβόλαια παικτών

abramovich


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε σε χρυσό το βάρος του Αντονί Μαρσιάλ καθώς προκειμένου να κάνει δικό της τον παίκτη συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 50.000.000 ευρώ στη Μονακό ενώ υποσχέθηκε άλλα 30.000.000 ως μπόνους.

Όπως αποκαλύφθηκε από την “Le Parisien” ο αγγλικός σύλλογος έβαλε τρεις ορους για να δώσει τα χρήματα αυτά: να πετύχει ο παίκτης 25+ γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στα 4 επόμενα χρόνια (έτσι θα δοθούν 10 εκ.ευρώ), να αγωνιστεί σε 25+ ματς με την εθνική Γαλλίας την ερχόμενη 4ετία (έτσι θα δοθούν άλλα 10 εκ.ευρώ) και να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα μέχρι το 2019 (για να μπουν άλλα 10 εκ.ευρώ στα ταμεία των Μονεγάσκων).

Οι συγκεκριμένοι όροι που μπήκαν στα συμβόλαια που υπέγραψαν οι δύο ομάδες φαντάζουν εξωπραγματικοί αλλά μη νομίζετε πως μόνο Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ και Μονακό έχουν… φαντασία καθώς ανάλογες “παράξενες” ρήτρες σε συμβόλαια παικτών έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν.

Διαβάστε έξι τέτοιες περιπτώσεις όπως τις κατέγραψε η ιταλική ιστοσελίδα “Sportmediaset”.

✔Ο Τιάγκο Σίλβα έχει ασκήσει στο παρελθόν κριτική απέναντι σε προπονητές όμως ο Λοράν Μπλαν μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο καθώς σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ ασκήσει δημόσια κριτική (συμπεριλαμβανομένων σχολίων και στα social media) εναντίον του προπονητή θα χάσει 500.000 ευρώ, βάσει ειδικής ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

✔Η Τσέλσι δαπάνησε σχεδόν 40.000.000 ευρώ για να πάρει τον Εντέν Αζάρ από τη Λιλ το καλοκαίρι του 2012 όμως πέρα από τα χρήματα αυτά που καρπώθηκε η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς υποχρέωθηκε να δώσει και 10.000 ευρώ σε κάθε παίκτη της Λιλ! Σύμφωνα με ειδικό όρο στη συμφωνία έπρεπε έτσι να “αποζημιώσει” τους παίκτες των “λιλουά” για το γεγονός ότι τους πήρε τον καλύτερο παίκτη της ομάδας.

✔Όταν ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν μεταπήδησε το 2011 από τη Σαουθάμπτον στην Άρσεναλ μπήκε ένας ξεχωριστός όρος στο συμβόλαιό του, βάσει του οποίου οι “άγιοι” θα έπαιρναν 14.000 ευρώ για κάθε φορά που ο Άγγλος άσος θα αγωνιζόταν στους Λονδρέζους περισσότερα από 20 λεπτά σε κάθε ματς. Ο Βενγκέρ θέλησε να κάνει… οικονομία στην ομάδα του και έβαζε τον παίκτη από το 72ο λεπτό και μετά, όταν όμως αργότερα διευκρινίστηκε πως στα λεπτά αυτά μετρούσαν και οι καθυστερήσεις η Άρσεναλ δέχτηκε -για λόγους ηθικής- να πληρώσει το μπόνους στη Σαουθάμπτον.

✔Σε ένα γκολ έχει συνεισφορά πέρα από τον σκόρερ και αυτός που έβγαλε την τελική πάσα, ωστόσο οι ομάδες που αγωνίζονται στο MLS βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Και αυτό γιατί δεν περιορίζονται μόνο στο να δίνουν πριμ σε αυτόν που βγάζει την ασίστ αλλά και σε αυτόν που έδωσε την αμέσως προηγούμενη πάσα! Στη New York City είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι παίκτες θα ψάχνουν τον Πίρλο για να βγάλει την τελικη πάσα…

✔Ο Τζουζέπε Ρέινα έμεινε για τρεις σεζόν στην Αρμίνια Μπίλεφελντ και το εντυπωσιακό είναι πως όταν έδωσε τα χέρια με τον γερμανικό σύλλογο έβαλε έναν όρο σύμφωνα με τον οποίο η Αρμίνια έπρεπε να του χαρίζει ένα σπίτι για κάθε χρόνο συμβολαίου. Δεν είχε όμως διευκρινίσει τις διαστάσεις και στο τέλος της πρώτης σεζόν του παραχωρήθηκε ένα σπίτι… 20 τετραγωνικών μέτρων!

✔Όταν ο Ούντο Λάτεκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάλκε το καλοκαίρι του 1992 οι άνθρωποι των “κενιγκσμπλάουεν” του διεμήνυσαν το εξής: “Τερμάτισε πάνω από τη Ντόρτμουντ και θα σου δώσουμε ένα τεράστιο μπόνους”. Όπου μπόνους βάλτε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων (σχεδόν 750.000 ευρώ) το οποίο όμως δεν πήρε ποτέ ο Γερμανός τεχνικός καθώς απολύθηκε τον Ιανουάριο! Το φινάλε εκείνης της σεζόν βρήκε τη Ντόρτμουντ στην 4η θέση με 44 βαθμούς και τη Σάλκε στην 10η με 10 βαθμούς λιγότερους από την μεγάλη της αντίπαλο.

Πηγή: Sport24.gr