Home TOP NEWS Μικρή προϊστορία… με εμπόδια

Μικρή προϊστορία… με εμπόδια

Omo-AgNa12


Μας δυσκολεύει εντός και εκτός έδρας, με τις μνήμες να είναι ακόμη νωπές από την περσινή αναπάντεχη ήττα. Ο λόγος για την Αγία Νάπα, που φέτος συμμετέχει για τέταρτη φορά στην Α’ Κατηγορία. Η προϊστορία ανάμεσα στην ομάδα της Αγίας Νάπας και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ μικρή, αφού μόλις έξι φορές τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, όμως σε αυτές τις έξι συναντήσαμε αρκετά εμπόδια.

Πρώτη φορά που συναντήθηκαν στο πρωτάθλημα Αγία Νάπα και ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν το 2006 στην 3η αγωνιστική. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1, με τους αντίπαλους να πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα και τον ένα βαθμό που κέρδισαν. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου, η Αγία Νάπα επιβλήθηκε με 2-1 των “πράσινων”, αφήνοντας την ομάδα μας χωρίς νίκη στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο εκείνη τη χρονιά.

Μάλιστα, για πέντε χρόνια η Αγία Νάπα διατηρούσε ένα μοναδικό ρεκόρ, ήταν η μόνη ομάδα στην Κύπρο που είχε περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα από την ΟΜΟΝΟΙΑ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το στατιστικό αυτό άλλαξε την περίοδο 2012-13, όταν επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα της Αγίας Νάπας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε δύο νίκες, εντός και εκτός έδρας, κόντρα στους “Αγιαναπίτες”. Την περσινή αγωνιστική χρονιά, πήραν από μια νίκη οι δύο ομάδες.

Omo-AgNa06

Για την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Αγίας Νάπας πάμε πίσω, στο όχι και τόσο μακρινό 2006, όταν η ομάδα μας φιλοξένησε την αντίπαλο της στο ΓΣΠ λόγω τιμωρίας της έδρας μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προερχόταν από μια νίκη και μια ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές και ήθελε να πάρει το τρίποντο επί της πρωτάρας Αγίας Νάπας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού αν και οι “πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ με σκόρερ τον Μγκούνι, η Αγία Νάπα ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Μάλιστα, η τότε νεοφώτιστη ομάδα, έπαιρνε για τρίτη σερί αγωνιστική το ίδιο αποτέλεσμα, 1-1, φτάνοντας τους τρεις βαθμούς.

Αξίζει να αναφερθεί, πως μετά το τέλος της αναμέτρησης προκλήθηκε αναστάτωση στην κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού οι οπαδοί της ομάδας μας τα έβαλαν με το τότε διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του σωματείου Δώρο Σεραφείμ. Μάλιστα οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν εκτός γηπέδου και το λεωφορείο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αναχώρησε με αρκετή καθυστέρηση.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι οι: Λεωνής, Θεοδότου, Βέιγκα, Κονναφής, Γεωργίου, Γκροζντανόφσκι (46′ Μπαλάν), Καϊάφας, Ντοµπρασίνοβιτς (83′ Βακουφτσής), Μπα (68′ Ζε Ελίας), Μάγκνο, Μγκούνι.

AgNa-Omo07

Με ήττα αποχώρισε από το Παραλίμνι η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αγώνα του δεύτερου γύρου κόντρα στην Αγία Νάπα. Οι “πράσινοι” έχασαν, στο ντεμπούτο του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της ομάδας μας, με 2-1. Σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ο Μγκούνι, που ισοφάρισε προσωρινά στο σκορ.

Οι παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση: Γιωργαλλίδης, Μπαλάν (46′ Κακογιάννης), Βέιγκα, Κονναφής (80′ Ναούµοφ), Γεωργίου, Ντοµπρασίνοβιτς (46′ Θεοδότου), Καϊάφας, Μπα, Μοσελίν, Βακουφτσής.

Omo-AgNa12

Για να έρθει νίκη επί της Αγίας Νάπας έπρεπε να περιμένει πέντε χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν ανέβηκε η ομάδα κατηγορία. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 5-0, όμως πέρασαν δύσκολο βράδυ. Όλα τα γκολ επιτεύχθηκαν στο δεύτερο μέρος, αφού στο πρώτο 45λεπτο καμία ευκαιρία δεν μετουσιάστηκε σε γκολ.

Με πρόσωπο του αγώνα το Δημήτρη Χριστοφή, που πέτυχε και ένα γκολ, η ομάδα μας πήρε του τρεις βαθμούς. Το πρώτο γκολ ήρθε από αντίπαλα πόδια, με τον Φαμπέτα να πετυχαίνει αυτογκόλ με την έναρξη της επανάληψης. Στη συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ έυξησε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με τρία γκολ σε 4 λεπτά, με σκόρερ τους Λεάντρο, Χριστοφή και Αβραάμ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε προς το τέλος του αγώνα ο Φρέντι με πέναλτι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε αγωνιστεί με τους: Λεόνι, Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Σπούγκιν, Παβίσεβιτς, Αβραάμ (63′ Σκέμπρι), Λεάντρο, Σοάρες (78′ Ζοάο Άλες), Χριστοφή (71′ Φρέντι), Ασσίς, Αντρέ Άλβες.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

AgNa-Omo13

Πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος 2012-13. Κατάφερε όμως να πετύχει τρία γκολ και να κερδίσει με 0-3, έχοντας σκόρερ τους Σκέμπρι, Αντρέ Άλβες και Χριστοφή. Από τις τρεις νίκες που μετρά η ΟΜΟΝΟΙΑ επί της Αγίας Νάπας, αυτή ήταν η ευκολότερη.

Στην αναμέτρηση αυτή η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους:  Λεβίτα, Κυριάκου, Σκαραμοτσίνο, Αντράντε (30′ Αλαμπι), Χριστοφή, Λεάντρο, Σοάρερ (75′ Ζοάο Άλβες), Σκέμπρι (70′ Μαργκάσα), Αντρέ Άλβες, Ασσίς.

Οι φάσεις και τα γκολ του παιχνιδιού στο “Τάσος Μάρκου”:

Omo-AgNa14

Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στην αναμέτρηση της περσινή περιόδου ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Αγία Νάπα στο ΓΣΠ. Η ομάδα μας πίεζε για κάποιο γκολ και τα κατάφερε με σκόρερ τον Ποτέ, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Η Αγία Νάπα είχε όμως απάντηση και με δύο απανωτά γκολ στο 66ο λεπτό και το 68 λεπτό πέτυχε την ανατροπή, 1-2. Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, έτσι η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε μια αναπάντεχη ήττα μέσα στην έδρα της.

Στο παιχνίδι αυτό αγωνίστηκαν οι: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτσε, Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνο, Κιρμ (57′ Ρούμπιο), Ράμος, Φοφανά (46′ Γκριγκαλασβίλι), Μαργκάσα, Ποτέ, Ασίς (71′ Γκαρσία).

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση:

AgNa-Omo15

Δυσκολεύτηκε ακόμη μια φορά στο Παραλίμνι, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη με ανατροπή επί της Αγίας Νάπας. Το πρώτο μέρος είχε ένα γκολ, αυτό για την Αγία Νάπα, που κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 66ο λεπτό. Τότε ήταν που ο Ποτέ πέτυχε την ισοφάριση από τα 11 βήματα. Η ανατροπή ήρθε στο 73ο λεπτό με τον Γκαρσία, που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν ως αλλαγή. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Φοφανά στο 89ο λεπτό και ενώ προηγήθηκε χαμένο πέναλτι του Ποτέ.

Οι ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτσε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Ρούνιε, Ρόντρι (55′ Φοφανά), Οικονομίδης, Ρούμπιο (46′ Σκέμπρι), Κιρμ, Ράμος (73′ Γκαρσία), Ποτέ.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

Αναλυτικά η προϊστορία στις αναμετρήσεις μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Αγίας Νάπας:
2006-07 ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1 Αγία Νάπα , Αγία Νάπα 2-1 ΟΜΟΝΟΙΑ
2012-13 ΟΜΟΝΟΙΑ 5-0 Αγία Νάπα , Αγία Νάπα 0-3 ΟΜΟΝΟΙΑ
2014-15 ΟΜΟΝΟΙΑ 1-2 Αγία Νάπα , Αγία Νάπα 1-3 ΟΜΟΝΟΙΑ