Home SPORTS NEWS Επιστροφή στην κορυφή για Ρεάλ

Επιστροφή στην κορυφή για Ρεάλ

493046080


Καθώς δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της με Μάλαγα και Ατλέτικο να πάρει τη νίκη, η συνέπεια ήταν να πέσει από την 1η θέση. Εκεί όμως επέστρεψε η Ρεάλ, νικώντας πολύ εύκολα με 3-0 την κακή Λεβάντε. Οι Μαδριλένοι παρά τις σημαντικές απουσίες (Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Χάμες Ροδρίγκες, Μπενζεμά) και το ότι δεν είχαν κανονικό σέντερ φορ, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα ούτε στη δημιουργία των φάσεων, αλλά ούτε και στην άμυνα τους.

Το 1-0 ήρθε μετά από επέλαση του Μαρσέλο, το 1-2 με τον Κριστιάνο και το πλασέ του πρώτου, ο οποίος έφτασε τα 18 γκολ στη La Liga. Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε βέβαια η εκπληκτική επέμβαση στη γραμμή από τον Κέιλορ Νάβας στην κεφαλιά του Ντεϊβέρσον, μα στην αντεπίθεση έγινε το 2-0. Ο Κριστιάνο πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο και πυροβόλησε, για να φτάσει τα 324 τέρματα με τη Ρεάλ (231 στην Primera) και να ξεπεράσει τον Ραούλ (σ.σ.: εδώ υπάρχει ένα θέμα με τα γκολ του Πορτογάλου, με τη Marca να του προσθέτει ακόμα ένα, αλλά δεν το μετρούν όλοι και όχι οι στατιστικές που ακολουθούμε). Ο Ρονάλντο είχε συμπληρώσει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς να βρει δίχτυα στο πρωτάθλημα και 5η δεν είχε φτάσει ποτέ του, οπότε το έσωσε.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν για ελάχιστο κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά είχαν και τον Κέιλορ Νάβας να σταματάει την εξ επαφής προσπάθεια του Ζιλάς (66′). Ωσπου φτάσαμε στο 81′ και την υπέροχη ενέργεια του Χεσέ. Ο νεαρός Ισπανός έκανε… ποδηλατάκι στον αντίπαλο του και σκόραρε με σουτάρα για το τελικό σκορ.

Το μεγάλο θέμα όμως για τους νικητές ήταν αυτό που συνέβη κάτω από τα δοκάρια τους. Ο Κέιλορ Νάβας έγινε ο πρώτος πορτιέρο στην ιστορία τους που ξεκινάει σεζόν χωρίς να του βάλουν γκολ σε πέντε σερί εντός έδρας αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αντίστοιχα σε τέσσερις εντός για το πρωτάθλημα είχε να συμβεί από το 1992!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (76′ Γιορέντε), Κρόος, Ισκο (69′ Χεσέ), Μπέιλ (46′ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο

Λεβάντε (Λούκας Αλκαράθ): Ρουμπέν, Φέδαλ, Χουανφράν, Τόνιο, Σιμάο, Μοράλες, Χοσέ Μάρι (62′ Λέρμα), Καμαράσα, Κασαδέσους, Ρότζερ (52′ Ζιλάς), Ντεϊβέρσον (75′ Ρουμπέν Γκαρθία).

gazzetta.gr