Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απέτυχαν να κάνουν το επόμενο βήμα

Απέτυχαν να κάνουν το επόμενο βήμα

kaiafas-serafim


Πέρσι, όλοι αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα λόγω οικονομικού. Δεχθήκαμε όλοι πως η διοίκηση θα έκανε κυρίως διαχείριση κρίσεως, αναγνωρίσαμε την προσπάθεια σε αυτό το τομέα, χαιρετήσαμε την οικονομική σταθερότητα και αφήσαμε στην άκρη την περηφάνια μας και την φυσιολογική μας ανάγκη για τίτλους. Ανεχθήκαμε αγωνιστικά, ακόμα και 3άρα από ένα αιώνιο που ήταν όλη τη χρονιά πτώμα, χειροκροτήσαμε τη καλή μπάλα σε κάποια ματς και την προοπτική, δεχθήκαμε ως επιτυχία την έξοδο στην Ευρώπη. Περιμέναμε όμως και το δείξαμε κόσμος και πράσινες ιστοσελίδες, πως αφού βγήκε η δύσκολη χρονιά, θα γινόταν το επόμενο βήμα.

Σε αυτό το επόμενο βήμα, διοίκηση και τεχνικό τιμ απέτυχαν πλήρως. Ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις μαζί τους, ενώ είχαν πρωτοφανή στήριξη από τον κόσμο παρότι τα αποτελέσματα δεν το δικαιολογούσαν, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω επιλογής, παρέμειναν στάσιμοι. Ο περσινός κορμός δεν στηρίχθηκε ενώ ενισχύθηκε πολύ αργά, η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν οργανώθηκε ούτε βελτιώθηκε. Εν έτη 2015 κι ενώ το 2016 μας κλείνει το μάτι, η ΟΜΟΝΟΙΑ λειτουργεί με θεσμό εφόρου ποδοσφαίρου! Και το χειρότερο είναι πως αυτοί που ορίζουν τη μοίρα της, δεν αντιλαμβάνονται πως κάνουν κάτι λάθος, όσες φορές κι αν τους το γράψαμε, όσες φορές κι αν τους το είπε ο απλός κόσμος στο δρόμο. Φταίνε αυτοί που κάνουν κριτική, αντί τα αποτελέσματα.

Μα τι άλλο να γράψουμε όταν είμαστε στο -10, δεχόμαστε χαστούκια από κάποια ΑΕΚ ως φυσιολογικά και αυτοί που ορίζουν τις τύχες του σωματείου αγωνιστικά και όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα; Σαν να μην έγινε τίποτα, πάμε στο -10 να παίξουμε αιώνιο με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία, θέλουμε ηλεκτροσόκ εδώ και πολύ καιρό και η διοίκηση με το τεχνικό τιμ είτε αδυνατούν, είτε δεν θέλουν να της το δώσουν.

Κουραστήκαμε. Κουραστήκαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτή τη μεγάλη ομάδα που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκεί που ανυπομονούσαμε να έρθει η Κυριακή πλέον αποφεύγουμε τις ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Πριν λίγο καιρό γράφαμε θα μείνετε μόνοι. Είναι πολύ κοντά αυτή η μέρα…

υ.γ.1. Στη φωτογραφία πιο κάτω, ο κορυφαίος κατά τον γράφον προπονητής του κόσμου Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό διευθυντή της Μπάγερν Ματίας Ζάμμερ. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο προπονητής δεν δέχεται τεχνικό διευθυντή και η διοίκηση είτε αδυνατεί να τον επιβάλει ως θεσμό, είτε δεν θέλει να χάσει την όποια πρόσβαση έχει στον εκάστοτε προγραμματισμό. Είπαμε, 2015 και λειτουργούμε με ποδοσφαιρικό έφορο. Και δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τους εφόρους, πρόβλημα με την άρνηση στον εκσυγχρονισμό έχουμε.

pep-sammer

υ.γ.2. “Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα που θα μας δημιουργούσε προβλήματα”, είπαν Μοντέιρο και Κρίστιανσεν, ενώ ο Άλβες απλά μας σεβάστηκε και απέφυγε να πει κάτι παρόμοιο. Αυτό γίναμε, μια “καλή ομάδα” που μπορεί να δυσκολέψει κάποια ΑΕΚ. Συνεχίζουμε δυναμικά.

υ.γ.3. Ίσως το χειρότερο από όλα σε αυτό το σωματείο είναι η αλλεργία στην κριτική. Κάθε φορά που ασκείται σε κάποιον κριτική, θεωρεί πως θέλουμε το κακό του. Αναλώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στη διαχείριση του να μην τους γίνεται κριτική, παρά στο να δουν μήπως τελικά αυτή είναι καλόπιστη και ορθά τους γίνεται.