Home TOP NEWS Οι 600 μέρες του Καϊάφα

Οι 600 μέρες του Καϊάφα

Kaiafas (3)


Επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποτελεί ο Κώστας Καϊάφας. Η θητεία του διήρκεσε 600 ημέρες, έχοντας αναλάβει τα ηνία του “τριφυλλιού” στις 12 Μαρτίου του 2014, ενώ σήμερα 2 Νοεμβρίου 2015 αποχώρησε από τη θέση του προπονητή. Μέσα σε αυτό το διάστημα κοούτσαρε την ομάδα μας σε 72 επίσημους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, σε 53 πρωταθλήματος, 7 Κυπέλλου και 12 Ευρωπαϊκούς.

Κόντρα στον Ερμή, στις 15 Μαρτίου 2015, κάθισε για πρώτη φορά ως προπονητής στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, στο οποίο πριν την έναρξη του, ο “αιώνιος αρχηγός” αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας μας στο πέταλο του Αμμόχωστος.

Kaiafas (6)Όταν ανέλαβε ο Καϊάφας, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρισκόταν στην 5η θέση με 45 βαθμούς. Μετά από 12 αγώνες και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2013-14, η ομάδα μας τερμάτισε στην 5η θέση με 59 βαθμούς και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη. Απολογισμός ήταν τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Την επόμενη χρονιά, 2014-15, στην οποία ο Κώστας Καϊάφας βρισκόταν από την αρχή στον “πράσινο” πάγκο η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε με έξι αγώνες στην Ευρώπη. Απολογισμός τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, μια ήττα και ένας άδικος αποκλεισμός. Ο Καϊάφας οδήγησε το “τριφύλλι” ένα βήμα πριν τους ομίλους, που όλοι θυμόμαστε πως χάθηκε η πρόκριση…

kaiafas (3)Όσον αφορά το Πρωτάθλημα, την περσινή χρονιά, η ομάδα μας τερμάτισε στην 5η θέση, μαζεύοντας 56 βαθμούς, που προήλθαν από 17 νίκες και 5 ισοπαλίες. Δέκα ήττες δέχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στους 32 αγώνες του μαραθωνίου σε κανονική διάρκεια και πλέι-οφ. Στο Κύπελλο η πορεία της ομάδας σταμάτησε στα ημιτελικά με μια ήττα και μια ισοπαλία κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Είχαν προηγηθεί δύο προκρίσεις, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

ag6-omonoia-apollwn-b-Kaiafas (17)

Φέτος στην Ευρώπη η ομάδα μας αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ μετά από μια νίκη, μια ήττα και τέσσερις ισοπαλίες! Στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, σε 9 αγώνες η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε τέσσερις φορές, μετρά τρεις ισοπαλίες, ενώ γνώρισε την ήττα σε δύο παιχνίδια. Για το Κύπελλο, φέτος, μετρά μια πρόκριση στους 16 μετά από τη νίκη στο νοκ-άουτ αγώνα της περασμένης εβδομάδας.

Στιγμές του Κώστα Καϊάφα ως προπονητής στην ΟΜΟΝΟΙΑ: