Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επιτέλους ας βοηθήσουν λίγο οι…βοηθοί!

Επιτέλους ας βοηθήσουν λίγο οι…βοηθοί!

sak_7115


Ο Δημήτρης Χρυσοστόμου έκανε χθες μια σχετικά καλή διαιτησία. Έκανε φυσικά και λάθη, ένα από τα οποία ότι άργησε να βγάλει την πρώτη κάρτα στην ΑΕΛ. Από την αρχή όμως έδειξε πρόθεση να αφήσει το δυνατό παιχνίδι, δεν σφύριζε εύκολα φάουλ και κράτησε αυτή τη συμπεριφορά σε όλο το 90λεπτο.

Γράφουμε συνεχώς όμως, πως πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να βοηθάνε και οι επόπτες. Δεν είναι θέμα μόνο των Χαραλάμπους και Τούρου. Γενικά οι βοηθοί στην Κύπρο χαρακτηρίζονται από μια ατολμία να λάβουν θέση σε υποδείξεις άουτ, ή φάουλ που γίνονται κοντά τους και αφήνουν το διαιτητή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η πλειοψηφία των λαθών του Χρυσοστόμου, οφειλόταν στο γεγονός πως δεν βοηθήθηκε από τους επόπτες του.

Προσέξτε δεν μιλάμε για μεγάλα λάθη. Έχουμε την εντύπωση για παράδειγμα πως ο Τούρος ανέκοψε σε κάποια φάση λανθασμένα τον Φρέντι και ενώ αυτός έφευγε μόνος, η φάση όμως ήταν οριακή και δύσκολη, τα λάθη αυτά συμβαίνουν. Μιλάμε περισσότερο για υποδείξεις πλάγιου άουτ και φάουλ. Οι επόπτες έχουν σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν στη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού και επειδή έρχεται ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ, νιώσαμε την ανάγκη να αναφερθούμε σε αυτούς. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως κάποτε ένας συνάδελφος τους έκρινε Ευρώπη (Ξάνθου), ενώ ένας άλλος πρωτάθλημα (Χαπέσιης).