Home TOP NEWS Όποιος κι αν είναι να στηριχθεί

Όποιος κι αν είναι να στηριχθεί

omonoia-brondby-kazamias-kosmos (27)


Εντός των επόμενων ωρών, ελπίζουμε ότι θα ξέρουμε επίσημα τον επόμενο προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φαβορί για τη θέση είναι ο Μάτσεϊ Σκόρζα, αλλά ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι θα γίνει. Όποιος κι αν είναι πάντως, πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Γιατί μόνο έτσι θα πετύχει και θα οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε επιτυχίες.

Ξεκινάμε από τη διοίκηση. Μετά λύπης μας ακούσαμε τον κ. Λάκη Πολυκάρπου προ λίγων ημερών, να λέει πως το μοντέλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν πρέπει να αλλάξει. Με όλο το σέβας κ. Λάκη, αν θεωρείται ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι αποκλειστικά ο προπονητής, δεν έχουμε σωτηρία. Υπάρχουν αδυναμίες σε δομή, πολιτική και κανονισμούς. Ο καινούριος λογικά θα θέλει να εφαρμόσει κάποια οργανωτική δομή και το δική του φιλοσοφία, πρέπει να του δώσουμε τα εχέγγυα να μας ανεβάσει στο επίπεδο του όχι να τον ρίξουμε στο δικό μας. Ταυτόχρονα, όποιος κι αν έρθει δεν έχει δουλέψει ξανά στη Κύπρο. Θα ήταν καλό λοιπόν στο πλευρό του να έχει ένα άνθρωπο που να εμπιστεύεται και θα αποτελεί τα κυπριακά του μάτια. Το ρόλο μπορεί να παίξει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ή κάποιος εκείνου του μεγέθους. Τέλος δεδομένη είναι η θέση μας για τεχνικό διευθυντή που θα βοηθήσει σε όλα όσα αναφέρονται στη παράγραφο αυτή.

Και περνάμε στο κόσμο. Κάποιοι ήθελαν Πάμπο. Άλλοι ήθελαν διαφορετικό προπονητή από αυτό που θα αποκτηθεί. Ο εγωισμός και οι προσωπικές επιθυμίες του κάθε ενός μας όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει πάνω από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση κάποιοι να περιμένουν στη γωνιά για να κολλήσουν διάφορα κοσμητικά επίθετα στο νέο, απλά για να νιώσουν πως δικαιώθηκαν. Δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει το έργο. Και δυστυχώς στη φάση που είμαστε, μετά από πολλά χαστούκια και απογοητεύσεις που οφείλονται σε λάθη διοικήσεων και όχι στο κόσμο, το πιο εύκολο πράγμα για κάποιους είναι να ισοπεδώνουν τα πάντα.

Θέλει υπομονή και στήριξη. Πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και να εμπιστευτούμε το νέο προπονητή. Να τον αφήσουμε να δουλέψει και να τον κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Να μην τον κρίνουμε ούτε από το παρουσιαστικό του, ούτε από την εθνικότητα του, ούτε από την προϊστορία του. Και κυρίως να μην τον κρίνουμε επειδή δεν τον λένε Πάμπο από τη Γαλάτα. Μπορούμε; Αν όχι, τι απαιτήσεις έχουμε;