Home TOP NEWS Πήρατε μια απόφαση, στηρίξτε την

Πήρατε μια απόφαση, στηρίξτε την

vladan-milojevic(1)


Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, είναι από ψες ο νέος τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ομολογουμένως ο Σέρβος τεχνικός έχει διαφορετικό βιογραφικό από αυτό που αναμέναμε να έχει ο εκλεκτός. Περιμέναμε κάποιον που έχει μεγαλύτερη τριβή με πρωταθλητισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η επιλογή είναι λάθος. Η διοίκηση πήρε πληροφορίες για το φιλόδοξο Σέρβο και αποφάσισε να τον προσλάβει. Τώρα καλείται να στηρίξει την απόφαση της.

Πώς θα το κάνει; Καταρχάς στελεχώνοντας τον όσο το δυνατό καλύτερα γίνεται. Αν ο ίδιος κρίνει πως πέραν του Βαζέχα μπορεί να δουλέψει με το υπάρχον τεχνικό τημ, καλώς, αλλιώς να υποδείξει τι χρειάζεται. Από κει και πέρα, θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη πρόσληψης τεχνικού διευθυντή, έστω και αν πάμε ανάποδα. Ο Μιλόγεβιτς και ο Βαζέχα έχουν σίγουρα πάρα πολλές άκρες σε Σερβία, Ελλάδα και Πολωνία, ένας καταρτισμένος τεχνικός διευθυντής θα ανοίξει κι άλλες πόρτες. Ο Δεκέμβριος είναι κοντά και ο Μιλόγεβιτς στο παρελθόν ψώνιζε από πολύ συγκεκριμένες αγορές (κυρίως Σερβία). Πρέπει να γίνουν περισσότερες. Και ενώ πέραν του προγραμματισμού, ο τεχνικός διευθυντής θα βοηθήσει και στη γενικότερη οργάνωση και διαχείριση του τμήματος.

Από κει και πέρα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποιος είναι το αφεντικό. Μιλόγεβιτς και Βαζέχα σαν ποδοσφαιριστές ήταν ισχυρές προσωπικότητες, έτσι θεωρούμε πως έχουν ότι χρειάζεται για να επιβληθούν και να κρατήσουν τα σχοινιά της ομάδας. Πρέπει και η διοίκηση να βοηθήσει σε αυτό το τομέα όμως, ικανοποιώντας τα θέλω τους, αφήνοντας τους να θέσουν πολιτικές και κανονισμούς. Γενικότερα οποιοσδήποτε προπονητής χρειάζεται μια ισχυρή διοίκηση πίσω του για να πετύχει. Και από τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου εντοπίζει πως η απουσία μιας τέτοιας ήταν ο κυριότερος λόγος που απέτυχαν πολλοί προπονητές τα τελευταία χρόνια, οι ευθύνες του διοικητικού συμβουλίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.