Home SPORTS NEWS Πανέτοιμες Ισπανία και Γαλλία, ανατροπή το Βέλγιο!

Πανέτοιμες Ισπανία και Γαλλία, ανατροπή το Βέλγιο!

 


Ολα τα λεφτά ο Γκασπάρ! Ο μπακ της Βιγιαρεάλ τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα και με ένα απίθανο τέρμα έκανε το ιδανικότερο ντεμπούτο στη «Ρόχα». Αλλωστε, ήταν εκείνος που με τεράστια κίνηση παραβίασε την εστία των Άγγλων για πρώτη φορά έπειτα από 438 λεπτά! Οι Ιβηρες επικράτησαν 2-0 υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε ήττα έπειτα το… Μουντιάλ (19/06/14 Ουρουγουάη – Αγγλία 2-1).

Αγριεμένοι «τρικολόρ»!

Η Γαλλία δημιούργησε πολλά προβλήματα με την επιθετική της τριπλέτα στη Γερμανία και επικράτησε 2-0 σε ένα πολύ δυνατό εντός έδρας φιλικό. Εξαιρετικός ο Μαρσιάλ, που έφτιαξε το πρώτο γκολ για τον Ζιρού.

Oπως αναμενόταν λόγω των απουσιών από το σκάνδαλο Βαλμπουενά, η Γαλλία ξεκίνησε με Γκριζμάν (δεξιά), Μαρσιάλ (αριστερά), Ζιρού (κορυφή) στην επίθεση. Ο Γιορίς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σανιά, Κοσιελνί, Βαράν, Εβρά την άμυνα και τους Ματουιντί, Πογκμπά, Ντιαρά στην τριάδα του κέντρου. Για τη Γερμανία, ο Λεβ δοκίμασε ξανά σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ο Νόιερ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρούντιγκερ, Μπόατενγ, Χούμελς μπροστά του. Στα άκρα wing backs ήταν ο Έκτορ αριστερά και ο Γκίντερ δεξιά, ο Κεντίρα με τον Σβαϊνστάιγκερ στον άξονα και στην κορυφή ο Γκόμες με τους Μίλερ, Ντράξλερ στα «φτερά».
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο επιθετικά, ανοίγοντας το παιχνίδι από τα άκρα και ελέγχοντας την κατοχή. Στο 9′ ο Μαρσιάλ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, αλλά ο Ρούντιγκερ με ένα εντυπωσιακό σπριντ τον πρόλαβε. Μετά το δεκάλεπτο, οι παίκτες του Λεβ ισορρόπησαν τον ρυθμό. Στο 15′, μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Χούμελς έκοψε την τελευταία στιγμή τον Μαρσιάλ. Παρά τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τα «πάντσερ» έδειχναν να προβληματίζονται από την ταχύτητα στην επίθεση των τρικολόρ, τα κάθετα τρεξίματα των οποίων προκαλούσαν… συναγερμό. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία όμως ήρθε στο 33′ από τον Μίλερ. Ο επιθετικός της Μπάγερν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Γκίντερ, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει, για να στείλει λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα και ενώ στο μεταξύ ο Τσαν είχε πάρει τη θέση του Έκτορ που δεν μπορούσε να συνεχίσει, ο Γκριζμάν δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Νόιερ, ενώ στο 43′ ο Γκόμες από πολύ καλή θέση αστόχισε για ελάχιστα. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζιρού άνοιξε το σκορ. Ο Μαρσιάλ πήρε τη μπάλα από τα αριστερά και με τρομερή ατομική ενέργεια πέρασε τους Ρούντιγκερ, Γκίντερ και σέρβιρε από την τελική γραμμή για τον φορ της Άρσεναλ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Ήταν η τρίτη σερί φορά που ο Ζιρού σκοράρει με αντίπαλο τον Νόιερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μουσταφί πήρε τη θέση του Μπόατενγκ για τους Γερμανούς και οι Γάλλοι συνέχισαν να είναι πιο κινητικοί, αφήνοντας μέτρα στους αντιπάλους τους και περιμένοντας. Στο 54′ σε γρήγορη αντεπίθεση μετά από λάθος του Ρούντιγκερ ο Γκριζμάν σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Γκόμες στο 58′ ζήτησε πέναλτι και ο Ζιρού στο επόμενο λεπτό μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Γκριζμάν έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ. Οι Γερμανοί είχαν ένα σουτ με τον Γκίντερ πριν ο Λεβ ρίξει στη μάχη τους Σανέ και Γκιντογκάν στη θέση των Ντράξλερ και Κεντίρα αντίστοιχα. Οι αλλαγές αυξήθηκαν, αλλά οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν. Στο 72′ ο Πογκμπά δεν κατάφερε να σουτάρει, ενώ στο 75′ ο Βαράν με αποφασιστική επέμβαση σταμάτησε τον Σανέ. Ο Μίλε στο 77′ είχε δοκάρι και στο 86′ ο Ζινιάκ μετά από σέντρα του Ματουιντί «κλείδωσε» τη νίκη.

Ανατροπή το Βέλγιο!

Όλα τα… λεφτά ο Ντε Μπρόινε για το Βέλγιο στο εντός έδρας φιλικό της Εθνικής του με την Ιταλία. Ο νεαρός άσος έβγαλε μία ασίστ και σκόραρε μία φορά για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 για την Εθνική του στο αρκετά δυνατό αυτό τεστ.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο 3′ με τον Καντρέβα. Ο Βερτόγκεν από ασίστ του Ντε Μπρόινε έκανε το 1-1 δέκα λεπτά μετά για να έρθουν στην συνέχεια τα γκολ των Ντε Μπρόινε στο 74′ και Μπατσουαγί στο 82′, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=vQj0EmbsY7k

πηγή: gazzetta.gr