Home TOP NEWS Αυτά που βγάζουν μάτια και τα «λαχεία» του κόουτς

Αυτά που βγάζουν μάτια και τα «λαχεία» του κόουτς

proti-milojevic (4) (Custom)


Μία πρώτη (μικρή) γεύση πήρε προχθές απόγευμα, από τη νέα του ομάδα του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

 

Του Γιώργου Σαζεΐδη, sentragoal.com.cy

Ο Σέρβος τεχνικός γνώρισε τους ποδοσφαιριστές του, το τεχνικό επιτελείο (Ιωακείμ και Λοΐζου παρέμειναν) και κοούτσαρε για παρθενική φορά την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Χθες παραχώρησε ρεπό, ο ίδιος «καρφώθηκε» στα βίντεο για να μάθει όσα περισσότερα γίνεται και από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη. Μέσα από την εντατική μελέτη θα μάθει τα πάντα για το ρόστερ, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τι περιστρέφεται στο μυαλό του 45χρονου κόουτς και τι αλλαγές θα επιχειρήσει να κάνει για να βελτιώσει την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που χρήζουν διόρθωσης και κάποια ατού πάνω στα οποία θα ποντάρει για να… πάρει τα πάνω της.

Άλλωστε, το δείγμα των 17 αγώνων που έδωσε μέχρι στιγμής στη σεζόν είναι επαρκές για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα, η επιρροή στα αμυντικά λάθη, η δυστοκία στην επίθεση, οι ταχύτατοι ακραίοι επιθετικοί που διαθέτει και οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή.

ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ: Στη μετά – Ποτέ εποχή η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολεύεται πολύ. Αντικαταστάτης του δεν ήρθε ποτέ, ο Σέρινταν δεν είναι ο σούπερ γκολτζής, ο Σκέμπρι είναι μία έτσι και μία αλλιώς, με αποτέλεσμα τα 18 γκολ σε 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, τα 5 σε 6 παιχνίδια στην Ευρώπη, συν τα 2 του κυπέλλου να φαντάζουν πολύ λίγα για μία φύσει επιθετική ομάδα. Για να έρθουν οι νίκες χρειάζονται γκολ και λογικά μεγάλο βάρος θα πέσει από την τεχνική ηγεσία σε αυτόν τον τομέα.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ: Το κακό άρχισε στον επαναληπτικό με την Μπρόντμπι, συνεχίστηκε στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Εθνικό Άχνας, τη Δόξα, την Αγία Νάπα, την ΑΕΚ και τον Αποελ. Οι πράσινοι πληρώνουν την επιπολαιότητα των κεντρικών αμυντικών τους και σε κάποιες περιπτώσεις του τερματοφύλακα. Τα 13 γκολ που δέχθηκαν σε 17 ματς δεν τα λες και λίγα. Για να αποφευχθούν, όμως, τα εύκολα λάθη θα χρειαστεί ένα σταθερό αμυντικό δίδυμο και όχι συνεχείς δοκιμές. Μέχρι στιγμής στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν πέντε διαφορετικά δίδυμα!

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Σπάνια η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε πίσω στο σκορ και μπόρεσε να πετύχει την ολική ανατροπή για να πάρει τη νίκη. Με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, όποτε βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (έστω και αν στην αρχή του ματς προηγήθηκε) δεν βρήκε τον τρόπο να φέρει… τούμπα το ματς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι αγώνες με την Μπρόντμπι, τον Εθνικό Άχνας, τη Δόξα, την ΑΕΚ και τον Αποελ. Επίσης, άλλο ένα αρνητικό στοιχείο είναι ο απολογισμός στα ντέρμπι. Φέτος, στα τέσσερα που έδωσε ως τώρα δεν κέρδισε ούτε ένα (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα).

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚAI ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Οι συστάσεις που συνοδεύουν τον Μιλόγεβιτς από τη θητεία του στη Σερβία λένε για έναν προπονητή που δείχνει προτίμηση σε γρήγορους ακραίους επιθετικούς. Στο «τριφύλλι» θα βρει ακριβώς αυτό που ζητά, αφού στη διάθεσή του βρίσκονται οι Μπαντιμπάνγκα, Ράμος, Σκέμπρι, Χριστοφή (όταν αποθεραπευτεί), ακόμη και ο Σέρινταν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιος. Επίσης, ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και για τη μεσαία γραμμή. Εκεί που δεσπόζει η ποιότητα των Ασίς – Μπεμπέ, το τρέξιμο των Οικονομίδη – Μαργκάσα, η δύναμη και το ύψος του Γκουλόν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ… ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ: Το τελευταίο δεν είναι στοιχείο που χρήζει βελτίωσης ή κάποιο από τα ατού του ρόστερ, αλλά ένα γεγονός το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον Μιλόγεβιτς στα… πρώτα του βήματα στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το πρόγραμμα των επόμενων έξι αγωνιστικών… προσφέρεται (θεωρητικά) για βαθμολογική συγκομιδή, αφού εκτός από το ντέρμπι με την ΑΕΛ και τη δύσκολη έξοδο στο «Αμμόχωστος» για το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά, τον Άρη, το Παραλίμνι τον Εθνικό Άχνας και τη Δόξα.