Home TOP NEWS Άπαντες θα έχουν τον ρόλο τους

Άπαντες θα έχουν τον ρόλο τους

kazamias-omonoia-apoel-2-2 -zestama(3)


Δύο προπονήσεις (Σάββατο και χθες) δεν είναι φυσικά δείγμα για συμπεράσματα, αλλά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δείχνει τις προθέσεις του για τα πρώτα στάδια της θητείας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

 Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Ο 45χρονος Σέρβος μάζεψε και μαζεύει πληροφορίες, έπεσε με τα μούτρα στο DVD, βλέποντας αγώνες της ομάδας και ήδη άφησε να νοηθεί πώς θα πορευτεί. Τακτική και πάλι τακτική. Η εικόνα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ του διαστήματος Ιουλίου-Οκτωβρίου είχε σοβαρές ελλείψεις στον τομέα αυτόν ήταν ξεκάθαρη. Ο Μιλόγεβιτς, όπως πληροφορούμαστε, διέβλεψε ήδη την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας, όταν χάνει την μπάλα, το πώς μεταβάλλει (transition) τον επιθετικό της σχηματισμό σε αμυντικό. Αντίθετα, ο τρόπος που η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει την αντίθετη διαδρομή (από άμυνα σε επίθεση) σε πιο ικανοποιητικό βαθμό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει και εδώ βελτίωση. Ποδόσφαιρο κατοχής, αυτοματισμοί, στημένες μπάλες, ο ρόλος του τερματοφύλακα, η συμμετοχή των στόπερ στην οργάνωση, είναι στοιχεία που θα μπουν στο μενού μέρα με τη μέρα. Όλοι θα έχουν τον ρόλο τους σε επίθεση και άμυνα. Από τον Παναγή μέχρι τον Σκέμπρι. Το δέσιμο και η χημεία ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά στη Τσουκαρίσκι επί Μιλόγεβιτς. Άλλο εκτόπισμα φυσικά η ομάδα αυτή στη χώρα της και άλλο αυτό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κύπρο. Όμως η φιλοσοφία μπορεί να εφαρμόζεται παντού με τις αναγκαίες ρυθμίσεις. Η άποψη που επικρατεί και είναι εμφανής μέσα από τις τοποθετήσεις και της Διοίκησης, είναι ότι με βάση το υλικό της, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πλησίασε καν τα όρια της πραγματικής ισχύος της. Το πώς ο Μιλόγεβιτς θα πάρει από τον κάθε παίκτη το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του είναι ένα ζήτημα. Ξεκίνησε δημόσια και στο «Ηλίας Πούλλος» λέγοντας την καλή του την κουβέντα. Η συνέχεια θα είναι ένας συνδυασμός θεωρίας και πράξης.

Χρόνο μεν, αλλά…

Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι στον νέο προπονητή πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου, αλλά όλοι με πρώτο τον ίδιο, ξέρουν πως χρειάζονται και αποτελέσματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει πολυτέλεια επιπλέον απωλειών, σε αγώνες όπου ακόμη και στη σημερινή της κατάσταση (παίρνοντας ως δεδομένο ότι έπεται βελτίωση), όπου έχει το πάνω χέρι. Καλός ο Άρης, σε εξαιρετική φόρμα, αλλά η καλά προετοιμασμένη και ελαφρώς ανεβασμένη σε απόδοση ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να πάρει το διπλό. Θα έχει σίγουρα δύσκολη αποστολή, αλλά αν ανταποκριθεί άμεσα στα δύσκολα, θα κερδίσει πολλά πράγματα.