Home TOP NEWS Προβληματισμός στο «τριφύλλι» για τα χρηματικά πρόστιμα

Προβληματισμός στο «τριφύλλι» για τα χρηματικά πρόστιμα

ag10-omonoia-apoel-G-margasa (18)


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει έντονο προβληματισμό για τα χρηματικά πρόστιμα που συνεχώς επιβάλλονται στο Σωματείο μας. Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο προβληματίζεται έντονα για τις χρηματικές ποινές που συνεχώς επιβάλλονται στο Σωματείο μας, για αδικήματα που διαπράττονται σε αγώνες, των εγχώριων και των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Χθες, η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ επέβαλε νέες ποινές χρηματικών προστίμων στο Σωματείο μας, για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Αυτά τα χρηματικά πρόστιμα έρχονται να προστεθούν στα αρκετά άλλα που έχουν επιβληθεί στο Σωματείο μας, τόσο στη φετινή αγωνιστική περίοδο, όσο και στα προηγούμενα χρόνια.

Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015.

Η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εδώ και χρόνια καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια για να κρατήσει το Σωματείο ζωντανό και να το οδηγήσει σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης.

Δυστυχώς, αυτές οι χρηματικές ποινές επιβαρύνουν τον εκάστοτε ετήσιο προϋπολογισμό και στερούν από το Σωματείου μας μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία προορίζονταν είτε για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος, είτε για να αποπληρωθούν υποχρεώσεις που εμπίπτουν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ.

Κάθε φορά που επιβάλλεται στο Σωματείο μας ποινή χρηματικού προστίμου, δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο η προσπάθεια για επιτυχή κατάληξη στους οικονομικούς ελέγχους της ΟΥΕΦΑ.

Είναι γνωστές οι καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το ενδεχόμενο να επιβληθούν ποινές από την ΟΥΕΦΑ, λόγω μη επιτυχούς κατάληξης στην προσπάθεια για τα κριτήρια.

Είναι παράλογο να προβαίνουμε σε ενέργειες που εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα στερήσουν από το Σωματείο μας χιλιάδες ευρώ, σε μια χρονική περίοδο που καταβάλλει έναν τιτάνιο αγώνα επιβίωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως στηρίζει την ομάδα μας σε κάθε της παιχνίδι, βοηθώντας την να υλοποιήσει τους στόχους της, επιδεικνύοντας ωστόσο πνεύμα αθλητοπρέπειας στους αγωνιστικούς χώρους.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι είναι εφικτό να δημιουργήσουμε “ζεστή” ατμόσφαιρα στο γήπεδο, χωρίς να προβαίνουμε σε ενέργειες που “πληγώνουν” βαριά το Σωματείο μας.