Home TOP NEWS Η αμυντική γύμνια

Η αμυντική γύμνια

SAKI5058


Οι μαζεμένες απουσίες στο χώρο της άμυνας ΔΕΝ είναι δικαιολογία για τον κάκιστο προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού. Και εδώ που τα λέμε η μοναδική απουσία ήταν αυτή του Ρουνιέ, αφού ο Μεντί δεν αποτέλεσε ποτέ μέλος αυτής της ομάδας ενώ ο Ρομαρίκ και ο Γκουλόν δεν είναι σέντερ μπακ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες έμεινε ξεκρέμαστη για άλλο ένα παιχνίδι από παιδαριώδη αμυντικά λάθη ενώ ο Ράμος υπενθυμίζει σε όλους μας πως δεν είναι αμυντικός.

Η απουσία του Ρουνιέ ανάγκασε τον Μιλόγεβιτς να σπαταλήσει τον καλύτερο δεξί μπακ του σημερινού ρόστερ στο κέντρο της άμυνας και να συμπληρώσει το κενό δεξιά με τον Ράμος, καθώς Δημητρίου και Φιλιώτης είναι παροπλισμένοι. Αυτή η επιλογή πρόδωσε τον κόουτς με τον Πορτογάλο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα αμυντικά του καθήκοντα και τον Ούτσα να μετατρέπεται από ένα πολύ καλό δεξί μπακ σε ένα μετριότατο κεντρικό αμυντικό. Αναρωτιόμαστε όμως αν φταίνε οι ίδιοι. Μπορεί κανείς να κατηγορήσει το Πορτογάλο που μέχρι τα 32 του έπαιζε δεξί εξτρέμ ή τον Ούτσα που όταν παίζει στη θέση του είναι σταθερά καλός;

Ενδεικτικό της γύμνιας ότι στο πάγκο από αμυντικούς υπήρχε μόνο ο Καντούτσης και όμως δεν προτιμήθηκε παρά το ότι ήταν ο μόνος κεντρικός αμυντικός στην αποστολή την οποία αποτελούσαν οι 19 ποδοσφαιριστές πιο κάτω. Με bold o μοναδικός κεντρικός αμυντικός.

Παναγή, Γιωργαλλίδης, Μπρανέσκου, Λομπτζιανίτζε, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Καντούτσης, Γκουλόν, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς, Μπεμπέ, Ράμος, Κιρμ,  Εζέ, Μπαντιμπάνγκα, Σκέμπρι, Ρουσιας και Σέρινταν.