Home TOP NEWS Πρόοδος και στασιμότητα

Πρόοδος και στασιμότητα

ag6-omonoia-apollon-kazamias-kosmos (2)


Στις δηλώσεις του προέδρου στη διάσκεψη τύπου υπάρχουν πολλά σημεία που αξίζουν αναφοράς. Το γεγονός πως ο πρόεδρος δεν μιλάει συχνά στα μέσα, δίνει περισσότερη τροφή για αναλύσεις και σχόλια.

Για το ότι τα οικονομικά του Σωματείου είναι σε καλύτερα χέρια από ότι πριν λίγα χρόνια ή ότι οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται πλέον κανονικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Θα ήταν έγκλημα άλλωστε αν παραλάμβαναν αυτό το χάος και συνέχιζαν την τακτική των προκάτοχων τους με τους απλήρωτους παίκτες. Ωστόσο το γεγονός πως η διοίκηση είναι συνεπής προς τους ποδοσφαιριστές είναι μεν πρόοδος, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί αρχή και δεδομένο για κάθε διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πέραν της οικονομικής διαχείρισης πάντως, δεν αλλάζει η άποψη μας πως δεν είδαμε βήματα προόδου όσον αφορά την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό, όλα αυτά τελοσπάντων που θα βάλουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε στέρεες βάσεις. Με δεδομένο ότι τα οικονομικά είναι καλύτερα από ότι προηγουμένως, η ομάδα θα έπρεπε να βρει τον προσανατολισμό της και να βαδίζει σταθερά προς μια ανοδική πορεία, όμως μες το γήπεδο, δεν δίνεται αυτή η εικόνα, μάλλον το αντίθετο.

Δεν ανεχόμαστε ως φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να βλέπουμε στο γήπεδο ποδοσφαιριστές που δεν αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις του κόσμου. Δεν δεχόμαστε να βρίσκεται η ομάδα στην 6η θέση και να παρουσιάζετε ο πρόεδρος αισιόδοξος πως όλα θα αλλάξουν ως δια μαγείας, παρά το ότι δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα χειροπιαστό, κανένα πλάνο όσον αφορά τη στελέχωση, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και επιτρέψτε μας να αμφισβητήσουμε (βάση αποτελεσμάτων) πως το όποιο πλάνο διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας, εφαρμόστηκε βάση σχεδιασμού, αφού άλλωστε πέρσι για μερικούς μήνες είχαμε κάτι σαν τεχνικό διευθυντή (πουθενά στο κόσμο ο Κλαρκ δεν θα ονομαζόταν τέτοιος με τον τρόπο που δουλεύαμε) ο οποίος στη πορεία εξαφανίστηκε. Το να παραδοθούν τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος σε 1-2 άτομα δεν θεωρείται πλάνο αλλά λαχείο.

Στους 21 μήνες προεδρίας, πέραν από την αντιμετώπιση κάποιων οικονομικών ζητημάτων του Σωματείου δεν έχουμε δει κάτι που να επιτρέπει αισιοδοξία στα αγωνιστικά και με το να ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας στα απολύτως απαραίτητα, μικραίνουμε το ίδιο μας το Σωματείο. Όταν υπάρχει τόσο έντονη κριτική εναντίων σας πιθανόν μια στάση αυτοκριτικής να ήταν καλύτερη από την απαλλαγή των ευθυνών σας. Δεν είμαστε εχθροί σας. Δεν έχουμε προσωπικό πρόβλημα μαζί σας. Το ίδιο όνειρο μαζί σας έχουμε, να δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να μεγαλώνει ξανά. Αναλογιστείτε απλά αν κάπου, κάτι πήγε λάθος όσον αφορά τον τρόπο που λειτουγούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα.