Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ A win-win situation

A win-win situation

welcome-to-nicosia-omonoia-hell-pyro-1024x561


Όταν αποφασίσουν στο κόμμα να σταματήσουν να βλέπουν φαντάσματα σκοτεινά κίνητρα και δήθεν ιδιοτελή συμφέροντα τότε θα δουν ότι μπροστά τους υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να “καθαρίσουν” το όνομα τους και ταυτόχρονα όλοι οι εμπλεκόμενοι να βγουν “κερδισμένοι”.

Τα αιτήματα μας σαν ΘΥΡΑ 9 απλά και δίκαια, όποιο “στρατόπεδο” και να έχεις διαλέξει όσο και αν διαφωνείς μαζί μας, δεν μπορείς να μην δεχτείς ότι κανένα αίτημα μας δεν είναι παράλογο.

α) ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ: Έγκριση ΟΛΩΝ των αιτήσεων και κάλεσμα στο κόσμο να γίνει μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε Ομονοιάτης θα έχει λόγο στις συνελεύσεις του σωματείου άρα θα έχει και την απόλυτη ευθύνη για τις επιλογές του. Αυτό κλείνει το στόμα σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια κατηγορούν χωρίς να έχουν σκοπό να ασχοληθούν ενεργά με την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Αν αυτό το αίτημα μας περάσει τότε οι Θυραεννιώτες και όλος ο πράσινος λαός θα μπορούν να γίνουν μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το σωματείο θα βάλει ένα σοβαρό ποσό στο ταμείο του και το ΑΚΕΛ θα αποτινάξει από πάνω του τις κατηγορίες για έλεγχο των μελών και των συνελεύσεων. Άρα όλοι κερδισμένοι.

β) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη ξεκινήσει η μαζική εγγραφή μελών η ΟΜΟΝΟΙΑ θα οδηγηθεί σε μια μαζική και δημοκρατική εκλογική συνέλευση. Ο μόνος κίνδυνος θα είναι να κινηθεί ο κομματικός μηχανισμός εντός της εκλογικής συνέλευσης και να εκλέξει για ακόμα μια φορά ένα μάτσο ανίκανους. Ακριβώς για αυτό ζητάμε την εκλογική συνέλευση πριν τις βουλευτικές εκλογές για να διασφαλίσουμε την μη κομματική παρέμβαση. Συνοψίζοντας μια εκλογική συνέλευση πριν τις βουλευτικές εκλογές σημαίνει ότι ο πράσινος λαός θα πάει στην εκλογική συνέλευση χωρίς να είναι προκατειλημμένος επίσης αν όλα παν καλά τους προηγούμενος μήνες πολύ πιθανό να εκλεγεί ένα κοινά αποδεκτό Δ.Σ που θα υποστηρικτή και από την ΘΥΡΑ 9.
Αν αυτό το αίτημα περάσει σε συνδυασμό με το πρώτο αίτημα και την εκλογή κοινά αποδεκτού συμβουλίου τότε αντιλαμβάνεστε τον ενθουσιασμό που θα επικρατεί στις τάξεις του πράσινου λαού. Ενθουσιασμό και ικανοποίηση που θα οδηγήσει σε αυξημένη πώληση season ticket, σε ακόμη παραπάνω ενδυνάμωση της ΘΥΡΑ 9 ενώ το ΑΚΕΛ μετά από πολλά χρόνια θα πηγαίνει σε εκλογική μάχη έχοντας “λυμένο” το θέμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που τόσο πολύ πρόβλημα δημιούργησε σε πολλές εκλογικές διαδικασίες. Άρα όλοι κερδισμένοι.

Έχουμε μπροστά μας μια σπάνια ευκαιρία όπου ένας “πόλεμος” μπορεί να λήξει αναίμακτα και με όλους τους εμπλεκόμενους κερδισμένους. Η μπάλα πλέον δεν είναι πάνω μας, οι αποφάσεις και οι κινήσεις αυτών που ελέγχουν τα νήματα στο σωματείο μας θα δείξουν αν πάμε για ειρήνη ή για ολική ρήξη. Εμείς προς το παρών περιμένουμε με το χέρι στη σκανδάλη.

Υ.Γ – Η παρουσία μου στην πορεία έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ ενόχλησε πολλούς φίλους, σύντροφους και πρώην “σύντροφους” άλλοι μου έστειλαν για να μου το πούν, άλλοι το έγραψαν για να το δω και άλλοι αποφάσισαν να μου ρίχνουν προσωπική λάσπη όπου κάτσουν και όπου βρεθούν. Εγώ με την σειρά μου να τους πω ότι αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα, θα έλεγα και θα έβαζα τον κόσμο να φωνάξει ακριβώς τα ίδια πράματα. Αν αυτό που ενόχλησε είναι οι αναφορές σε χούντες και σε φασισμό τότε να τους πω ότι η στάση του κόμματος ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι και χουντική και φασιστική και πριν ζητήσουν τα ρέστα από τον κόσμο ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Οι αναφορές στους αγώνες και στους νεκρούς του κόμματος από την χούντα και τον φασισμό το μόνο που κάνουν είναι να ντροπιάζουν περισσότερο το κόμμα που ενώ έχει τέτοια ιστορία πίσω του επέλεξε να κρατήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στον μεσαίωνα με κλειστά μέλη, με απειλές σε υποψηφίους, με καθοδηγούμενες εκλογές και αποφάσεις από μια ελίτ κομματικών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Αδάμος Ευσταθίου, μέλος ΘΥΡΑΣ 9

Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.trifylli.net