Home SPORTS NEWS Πρωταθλήτρια χειμώνα η Μπάγερν

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Μπάγερν

bayern


Η Μπάγερν επιβλήθηκε δύσκολα με 2-0 της Ίνγκολσταντ και είναι πρωταθλήτρια χειμώνα. Τεσσάρα η Χέρτα, βαθμό στο Βόλφσμπουργκ το Αμβούργο, επιτέλους νίκη για Χόφενχαϊμ.

Η Ίνγκολσταντ έβαλε δύσκολα στην γεμάτη απουσίες Μπάγερν, όμως ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των… γειτόνων, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων. Ο Λαμ βρήκε δίχτυα για το τελικό 2-0 και μία αγωνιστική πριν το τέλος οι οιωνοί είναι καλοί για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, που στέφθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν εκπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο και επέτρεψαν στην Μπάγερν να κάνει μόλις 2 τελικές ευκαιρίες, με τους ίδιους να έχουν 5! Ο Νόιερ, όμως, κράτησε το μηδέν και όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, οι παίκτες του Χάζενχιτλ το πλήρωσαν στο δεύτερο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 25’, όταν ο Λεβαντόφσκι έκανε το πλασέ, όμως είδε τον Μπρεζερί να σώζει στη γραμμή, πριν η Ίνγκολσταντ χάσει μαζεμένες τις ευκαιρίες στο τέλος. Ο Νόιερ νίκησε τον Λέκι στο τετ α τετ στο 42’, ενώ στο 43’ έβγαλε δύσκολα το σουτ του Χίντερζεερ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, το ματς άνοιξε και μέχρι το 55’ η Μπάγερν είχε χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά, στο 50’ ο Οζτσάν νίκησε τον Λαμ στο τετ α τετ, ενώ στο 54’ έβγαλε το κοντινό τακουνάκι του Λεβαντόφσκι, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν επικίνδυνοι και στο 58’ ο Νόιερ έσωσε ξανά τους πρωταθλητές στο τετ α τετ με τον Λεξ! Ο Μίλερ δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση στο 63’, ενώ το γκολ ήρθε στο 65’. Ωραία πάσα του Μπόατενγκ στην πλάτη της άμυνας και ο Λεβαντόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, αφού πέρασε και τον Οζτσάν. Η Ίνγκολσταντ δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά με αξιώσεις και τα πάντα τελείωσαν στο 75’, όταν μετά από ωραία προσπάθεια των Κομάν και Μίλερ ο Λαμ έκανε το τελικό 2-0.

Τεσσάρα και 3η θέση η Χέρτα
Η Χέρτα συνέχισε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς συνέτριψε εκτός έδρας την Ντάρμσταντ (0-4) και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόλις 12 λεπτά για να πάρουν προβάδισμα, όταν ο Ιμπίσεβιτς δέχθηκε την ασίστ από τον Βάιζερ και τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή (0-1). Στο 26′ οι Βερολινέζοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με το τρομερό σουτ του Πλάτενχαντ, με το 0-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για αντίδραση τελείωσαν και τυπικά στο 50′ όταν ο Ιμπίσεβιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ από κοντά μετά το κόρνερ του Μπρουκς (0-3). Στο 77′ ο Βόσνιος επιθετικός προσέθεσε και μία ασίστ στην εξαιρετική εμφάνισή του δίνοντας στον Σάλομον Καλού, ο οποίος πέρασε τον Ματένια και διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Hangover η Βόλφσμπουργκ
Μόλις λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ και την τεράστια πρόκριση ως πρώτη στους «16» του Champions League, η Βόλφσμπουργκ παραχώρησε 1-1 εντός έδρας στο Αμβούργο και απομακρύνθηκε από την πρώτη 4άδα της Bundesliga. Η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ και έμεινε χωρίς τρίποντο για δύο σερί ματς εντός. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με σουτ του Νικολάι Μίλερ μετά το τραγικό λάθος του Ντάντε και επέμβαση του Μπενάλιο, με τους Wolfe να έχουν καλές στιγμές με Σίρλε και Νάλντο στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πέτυχαν το γκολ που άξιζαν στο 78′ με τον Αρνολντ να σκοράρει από κοντά με προβολή μετά την ασίστ του Βιεϊρίνια από δεξιά (1-1).

«Ξεκόλλησε» η Χόφενχαϊμ
Η πρώτη νίκη του Στέφενς στον πάγκο της Χόφενχαϊμ είναι γεγονός. Οι μπλε επιβλήθηκαν με 1-0 του Αννόβερου εντός έδρας και κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. Εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι, που έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 15’. Ο Γκουλσελάμ έκανε την κεφαλιά, όμως είδε την μπάλα να χτυπάει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν και στη συνέχεια στο δεξί κάθετο, για να μείνει το 0-0! Οι παίκτες του Φρόντσεκ ήταν πιο επιθετικοί, όμως κόντρα στη ροή του ματς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 30’. Σέντρα του Φόλαντ από δεξιά, ωραία κεφαλιά του Σμιντ και 1-0!

Οι παίκτες του Στέφενς στη συνέχεια εστίασαν στο να κρατήσουν το μηδέν, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ. Έχασαν μόλις μία ευκαιρία στο 45’ με τον Αντρεάσεν και το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει νωρίτερα το ματς. Φόλαντ (54’, 61’), Αμίρι (79’), Σβέγκλερ (83’) και Πολάνσκι (90+2’) σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, τη στιγμή που το Αννόβερο κατάφερε να απειλήσει μόνο με τους Πριμπ (60’) και Σεν Μαξιμέν (63’), με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Χ-αμένη η Βέρντερ
Η Βέρντερ προηγήθηκε από νωρίς, όμως στη συνέχεια ο Ούτζα έχασε πέναλτι, για να πάρει η Κολωνία έναν υπερπολύτιμο βαθμό στο τέλος. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους πράσινους, καθώς μόλις στο 4’ μετά από γέμισμα Φριτς, ο Βέστεργκαρντ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Σκρίπνικ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως οι καθαρές ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Στο 31’ ο Μοντέστ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, πριν ο διαιτητής Βίνκμαν δει – ανύπαρκτο – πέναλτι του Χάιντς στον Ούτζα στο 37’.

Ο τελευταίος, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον Χορν από την άσπρη βούλα και στο τέλος η ομάδα του το πλήρωσε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, με τον Οσάκο να χάνει την ευκαιρία στο 54’ και το παιχνίδι να ανοίγει μετά το 70’. Ο Γκέμπρε Σελασιέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χορν στο 77’ και η ισοφάριση για την Κολωνία ήρθε στιγμές αργότερα. Ο Βίντβαλντ έβγαλε αρχικά την προσπάθεια του Οσάκο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε εκείνη του Σβέντο για το 1-1! Ο Οσάκο, μάλιστα, σπατάλησε άλλες δύο ευκαιρίες για την Κολωνία στο τέλος (87’, 90+1’), με το 1-1 να παραμένει.

Στιγμιότυπα από τους αγώνες:

 

Πηγή: Gazzetta.gr