Home SPORTS NEWS Τουρέ ο… λυτρωτής!

Τουρέ ο… λυτρωτής!

city


Η Σουόνσι χωρίς τον Μονκ στον πάγκο της έκανε το καλύτερο φετινό της ματς, στο 90′ «πάγωσε» το Ετιχαντ, αλλά ο Τουρέ με γκολ στις καθυστερήσεις (2-1) έστειλε τη Σίτι στην κορυφή! Νίκες για Γουότφορντ, Κρίσταλ Πάλας!

Με ζόρι, αρκετό ζόρι, η Σίτι βρέθηκε στην κορυφή της Premier League! Για να φτάσει όμως εκεί χρειάστηκαν οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Χαρτ, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα του Τουρέ! Ο Ιβοριανός είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται στο 90′, αλλά με δικό του τέρμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Μάντσεστερ! Η Σουόνσι χωρίς τον Μονκ στον πάγκο της έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, έχασε πολλές ευκαιρίες, της ακυρώθηκε γκολ και το τέρμα του Γκομίς δεν ήταν αρκετό…

Κρίσταλ Πάλας για Ευρώπη!
Η Κρίσταλ Πάλας πήρε μια σημαντική νίκη στο «Σέλχουρστ Παρκ» απέναντι στη Σαουθάμπτον, που, παρότι παρατάχθηκε δίχως τον Πελέ στην αρχική της σύνθεση, δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), σε ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό και αρκετές καλές φάσεις από αμφότερες τις ομάδες.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης αποτέλεσε… μονόλογο του Καμπάιγ, που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αρχικά στο 16′, όταν εκτέλεσε φάουλ στο 16′ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκαζανίγκα έκανε τρομερή διπλή επέμβαση στην προσπάθεια του Γάλλου από κοντά κι αμέσως μετά  στην κεφαλιά του Γουίκχαμ, κρατώντας το “μηδέν” για τη Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» «προειδοποίησαν στο 23′, όταν εκδήλωσαν εξαιρετική αντεπίθεση μετά από κόρνερ της Πάλας, με τον Μανέ να καλύπτει ταχύτατα απόσταση 50 μέτρων με τη μπάλα, μέχρι να σουτάρει αρκετά άουτ. Η σπουδαιότερη στιγμή ήρθε γι’ αυτούς στο 30, όταν ο Χένεσι πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση στη δυνατή κεφαλιά του Ντέιβις. Τελικά στο 38′ η Κρίσταλ Πάλας πήρε αυτό που άξιζε, με τον Καμπάιγ να βρίσκει «στόχο» αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Μπολαζιέ και γράφοντας» από κοντά το 1-0, το οποίο έμεινε απαράλλαχτο μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αξιόλογες φάσεις ήταν σαφώς λιγότερες. Στο 48′ οι «αετοί» δεν επωφελήθηκαν της σύγχυσης που δημιουργήθηκε στη μικρή περιοχή της Σαουθάμπτον, όταν ο Γουίκχαμ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στη συνέχεια  η Πάλας είχε σαφή υπεροχή και υψηλά ποσοστά κατοχής, δίχως να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Αλλαγή στο σκορ δεν υπήρξε, με τον Χένεσι να προστατεύει το προβάδισμα της Πάλας μέχρι το τέλος, αποκρούοντας το τετ α τετ του Πελέ στο 93′ και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του, που έφτασε στους 26 βαθμούς και (προσωρινά) την Τότεναμ στην 5η θέση! Αντίθετα η Σαουθάμπτον παραμένει στους 21 βαθμούς, αγνοώντας τη νίκη για 4η συνεχόμενη αγωνιστική (3 ήττες, μια ισοπαλία).

«Τρένο» η Γουότφορντ!
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη πήρε η Γουότφορντ, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του μακρινού 1987 (!) και μάλιστα στο «Στάδιο του Φωτός» απ’ την απογοητευτική Σάντερλαντ, με γκολ του Ινκάλο στο 4′, όταν επικράτησε στη «μονομαχία» με τον Κοάτες και με όμορφο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους! Στο 12′ ο ίδιος παίκτης απέφυγε με εξαιρετική διπλή προσποίηση τον Ο’Σεϊ και σούταρε προς την εστία, με τον Κοάτες να αποσωβεί ένα βέβαιο γκολ πάνω στη γραμμή. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 18′, με τον Μπορίνι να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα απ’ την περιοχή. Με 57% κατοχή η Γουότφορντ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δίχως να σημειώνεται άλλη αξιόλογη φάση απ’ τις δύο ομάδες. Στο 50′ ο Φλέτσερ προσπάθησε δίχως ιδιαίτερη τύχη να απειλήσει με σουτ που αποκρούστηκε εύκολα απ’ τον Κάθκαρτ, ενώ η σπουδαιότερη ευκαιρία για τη Σάντερλαντ να ισοφαρίσει εμφανίστηκε στο 84′, όταν ο Κοάτες έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν τον Ιγκάλο, αμέσως εκδηλώθηκαν συνθήκες αντεπίθεσης που κλήθηκε να μετουσιώσει σε γκολ ο Ντεφόε αστοχώντας. Μετά απ’ αυτή τη φάση η Γουόρτφορντ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος, συνεχίζοντας την «τρελή» φετινή της πορεία (7η, 25β.) και παράλληλα καθηλώνοντας την ομάδα του Σαμ Άλαρντάις στη ζώνη του υποβιβασμού (προτελευταία με 12β.).

Γκολ από τους αγώνες:

 

Πηγή: Gazzetta.gr