Home SPORTS NEWS Ανατροπή και τεσσάρα η Ντόρτμουντ

Ανατροπή και τεσσάρα η Ντόρτμουντ

dortmund-celeb


Αν και από νωρίς κυνηγούσε στο σκορ την Αϊντραχτ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε καλή αντίδραση και παρότι έχασε πέναλτι επικράτησε με 4-1 πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Η BvB επανέφερε την απόσταση από τους πρωτοπόρους, Βαυαρούς στους 5 πόντους, όμως έχασε τον Μάρκο Ρόις με τραυματισμό. Τα 18 γκολ έφτασε στην Bundesliga ο Ομπαμεγιάνγκ που «χτύπησε» ξανά.

Ομπαμεγιάνγκ και Γκουντογκάν είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, όμως η Αϊντραχτ σκόραρε στην πρώτη δική της φάση στο 12’. Από βολέ του Χραντέτσκι ο Σεφέροβιτς κράτησε ωραία και έδωσε στον Μάιερ ο οποίος με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1. Η Μπορούσια αντέδρασε γρήγορα, ανέβασε πίεση, μετέφερε το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενούμενων και στο 24’ ισοφάρισε. Μετά την εξαιρετική πάσα του Χούμελς ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε σε κενό τέρμα στον Μχιταριάν για το 1-1.

Η πολιορκία έγινε μεγαλύτερη στη συνέχεια και μετά το μονότερμα ο Γκουντογκάν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 40’ και το επόμενο πεντάλεπτο είχε υλικό. Στο 43’ ο Ρόις έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Καγκάβα και στο ίδιο λεπτό ο Μεντόγιεβιτς έριξε από πίσω τον Γκονσάλο Κάστρο για να παραχωρήσει πέναλτι και να δει δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί. Ο Ομπαμεγιάνγκ έστησε την μπάλα στη βούλα αλλά εκτέλεσε άουτ.

Εχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει και οι Καγκάβα και Κάστρο είχαν τις πρώτες καλές στιγμές. Το προβάδισμα το πήραν στο 57’ όταν μετά την μπαλιά του Γκουντογκάν ο Καγκάβα σέρβιρε το γκολ στον Ομπαμεγιάνγκ που τελείωσε τη φάση από κοντά για το 18ο τέρμα του στο πρωτάθλημα (2-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα όλα τελείωσαν οριστικά, με τον Χούμελς να γυρίζει μέσα στην περιοχή σαν σέντερ φορ και να εκτελεί με το αριστερό (3-1). Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 86’ ο Αντριάν Ράμος -πέρασε αλλαγή- με βολέ από θέση οφσάιντ μετά τη σέντρα του Πίστσεκ από δεξιά.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπίρκι, Χούμελς (79’ Παπασταθόπουλος), Μπέντερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Μχιταριάν (82’ Αλμπερτ Αντριάν Ράμος), Γκουντογκάν, Κάστρο, Βάιγκλ, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (43’ Καγκάβα).

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Αρμιν Φε): Χραντέτσκι, Τζιάκπα, Αμπραχαμ (85’ Ρίντερκνεχτ), Οκζίπκα, Κινσόμπι, Μάιερ, Χασέμπε, Αϊγκνερ (46’ Τσάντλερ), Μεντόγιεβιτς, Ιγκνιόβσκι, Σεφέροβιτς.

 

Πηγή: Gazzetta.gr