Home SPORTS NEWS Ξαφνικά τα… σπάει η Νιούκαστλ

Ξαφνικά τα… σπάει η Νιούκαστλ

newcastle


Μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ, η Νιούκαστλ πέρασε από το Λονδίνο με ανατροπή (2-1) κόντρα στην Τότεναμ και βρέθηκε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Πρώτη ήττα των Spurs μετά την πρεμιέρα.

«Στεναχωριέμαι επειδή αυτή η ομάδα είναι πραγματικά για παραπάνω πράγματα απ’ όσα κάνει», δήλωνε παραμονή του ματς με τη Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ο Στιβ ΜακΛάρεν. Προφανώς κάτι ξέρει για το δικό του σύνολο ο Αγγλος κόουτς και οι παίκτες του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι ο προπονητής τους έχει δίκιο: ότι είναι για μεγαλύτερα. Αφού λοιπόν νίκησαν εντός τη Λίβερπουλ, τώρα πήγαν και πέρασαν με ανατροπή (2-1) από το άντρο των Spurs.

Για τη νίκη αυτή φρόντισε τόσο ο ΜακΛάρεν, καθώς σκόραραν οι δύο αλλαγές του, όσο και ο Γιορίς που είχε κάκιστες αντιδράσεις και στις δύο κρίσιμες φάσεις. Αρχικά όμως ήταν ο Ελιοτ που με τις επεμβάσεις του κράτησε χαμηλά το σκορ. Στο 39′ νικήθηκε με την προς τα πίσω κεφαλιά του Ντάιερ και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκαναν παιχνίδι. Ο Μίτροβιτς (74′) που μόλις δύο λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι, στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, σκόραρε, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του τερματοφύλακα και της άμυνας των Λονδρέζων.

Για να έρθει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αγιόθε Πέρεθ να πλασάρει, με τον Γιορίν να το… πνίγει και να χαρίζει στη Νιούκαστλ την τρίτη επιτυχία της σε πέντε αγωνιστικές, νούμερο που την στέλνει εκτός υποβιβασμού στην 15η θέση. Η Τότεναμ πάλι απώλεσε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην τετράδα, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα στη σεζόν, έχοντας χάσει μόνο από τη Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα.

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Γουόκερ, Ρόουζ, Ντάιερ, Κάρολ (69′ Σον), Αλι, Ερικσεν, Λαμέλα (86′ Τσαντλί), Κέιν

Nιούκαστλ (Στιβ ΜακΛάρεν): Ελιοτ, Μπεμπά, Κολοτσίνι, Ντάμετ, Γιάνμαατ, Σισοκό, Ανίτα (91′ Γκουφράν), Κόλμπακ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (63′ Αγιόθε Πέρεθ), Σισέ (72′ Μίτροβιτς).

 

Πηγή: Gazzetta.gr