Home SPORTS NEWS Μαλντίνι: “Δεν κοιμηθήκαμε για μήνες μετά την ηττα από τη Λίβερπουλ”

Μαλντίνι: “Δεν κοιμηθήκαμε για μήνες μετά την ηττα από τη Λίβερπουλ”

maldini


Ο Πάολο Μαλντίνι έφερε ξανά στο μυαλό του την οδυνηρή ήττα από τη Λίβερπουλ στον απίστευτο τελικό του CL και εξομολογήθηκε ότι για αρκετούς μήνες δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τι είπε για τη “ρεβάνς” του 2007 στο ΟΑΚΑ.

“Ήταν ένας εκπληκτικός τελικός επειδή διήρκεσε 120 λεπτά και ξαναβλέποντάς τον, η Μίλαν ήταν κυρίαρχη σε 110 από αυτά. Όχι μόνο στο 3-0 αλλά ακόμα και όταν το έκαναν 3-3 είχαμε ευκαιρίες, ελέγξαμε το παιχνίδι και ήμασταν καλύτεροι από άποψη φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και νομίζω ότι αυτό κάνει το συγκεκριμένο άθλημα ξεχωριστό.

Αρκετοί συμπαίκτες μου και εγώ δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε για αρκετούς μήνες, όμως ξαναλέω αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού”, δήλωσε αρχικά για τον χαμένο τελικό του 2005 στην Κωνσταντινούπολη σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ενώ για την κατάκτηση του 7ου Champions League από τη Μίλαν δύο χρόνια αργότερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, είπε:

“Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε μέσα σε δύο χρόνια να συναντηθούμε με την ίδια ομάδα στον τελικό και καταφέραμε να τη νικήσουμε παρότι δεν παίξαμε τόσο καλά όπως στην Κωνσταντινούπολη. Η μοίρα μας το ξεπλήρωσε με αυτό τον κορυφαίο θρίαμβο.

O Πάολο Μαλντίνι είχε σκοράρει κόντρα στη Λίβερπουλ το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των τελικών των Κυπέλλων Πρωταθλητριών (μόλις στα 51”) ενώ έγινε και ο γηραιότερος παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ σε τελικό

Δεν ήταν εκδίκηση επειδή δεν μας είχαν κλέψει τίποτα. Η Λίβερπουλ είχε κάνει το παιχνίδι της και νίκησε. Εγώ προσωπικά αισθανόμουν τον τελικό της Αθήνας ως την τελευταία μου ευκαιρία.

Ίσως όχι μόνο για μένα αλλά για όλη εκείνη τη γενιά της ομάδας μου επειδή η Μίλαν είχε αρχίσει ήδη να αλλάζει και να πουλάει παίκτες. Ο Σεβτσένκο είχε φύγει έναν χρόνο πριν.

Είχαν ήδη την ιδέα να ισορροπήσουν την κατάσταση οικονομικά και να μην ξοδεύουν όπως έκαναν στο παρελθόν. Οπότε ήταν ευκαιρία μίας ζωής και οφείλω να πω ότι η Μίλαν είναι πολύ καλή σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν ο σύλλογος χρειάζεται να νικήσει, σχεδόν πάντα το καταφέρνει”.

Πηγή: Sport24.gr