Home SPORTS NEWS Τριετής αποκλεισμός από την Ευρώπη για Τβέντε

Τριετής αποκλεισμός από την Ευρώπη για Τβέντε

twente


Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας του 2010, Τβέντε, κινδυνεύει με αφανισμό λόγω συνεργασίας με επενδυτική εταιρία για τα δικαιώματα παικτών.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας αποφάσισε να τιμωρήσει την Τβέντε με τρία χρόνια αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η KNVB ανακοίνωσε ότι “εξαπατήθηκε” από τον σύλλογο σχετικά με μία συμφωνία για τα μεταγραφικά δικαιώματα ποδοσφαιριστών με έναν εξωτερικό επενδυτή.

Η FIFA έχει απαγορέψει την ιδιοκτησία δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών από τρίτους, θεωρώντας επικίνδυνη αυτήν την πρακτική για την ακεραιότητα του αθλήματος, λόγω της τάσης των επενδυτών να αυξάνουν τα μεταγραφικά κόστη με σκοπό το κέρδος.

Η ολλανδική ΠΟ τιμώρησε την πρωταθλήτρια του 2010 και με πρόστιμο 45.250 ευρώ, κατηγορώντας την για απόκρυψη λεπτομερειών σχετικά με συμβόλαιο με τη φίρμα “Doyen”, η οποία ειδικεύεται σε επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και στη διεκπεραίωση μεταγραφών.

Η Τβέντε ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση, αν και θεωρεί ότι οι ποινές “θα πλήξουν την καρδιά του συλλόγου”, που φέτος κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Η ζημιά ενδέχεται να επεκταθεί σε αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας, εάν η Τβέντε δεν συνεργαστεί πλήρως στην ανεξάρτητη έρευνα που διενεργείται αυτήν τη στιγμή στη δομή του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε η KNVB.

Πηγή: Contra.gr