Home SPORTS NEWS Μπλάτερ: “Λυπάμαι που είμαι σάκος του μποξ”

Μπλάτερ: “Λυπάμαι που είμαι σάκος του μποξ”

sep


Ο Σεπ Μπλάτερ δεν πτοήθηκε από την τιμωρία που του επέβαλε η FIFA και υποσχέθηκε μέσω συνέντευξης Τύπου ότι θα… επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. “Πιστεύω στο Θεό και στο νόμο”, είπε μεταξύ άλλων ο Ελβετός, ο οποίος προσφεύγει στο CAS.

Το πρωί της Δευτέρας η FIFA ανακοίνωσε την απόφασή της για Μπλάτερ και Πλατινί που είναι αποκλεισμός και των δύο από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια και λίγο αργότερα ο απερχόμενος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πέρασε στην αντεπίθεση.

Πήγε στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (κράτησε 52 ολόκληρα λεπτά!) όπου επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες εις βάρος του για παράνομη συναλλαγή με τον Μισέλ Πλατινί και ξεκαθάρισε πως θα καταφύγει στο CAS για να πέσει η απόφαση.

“Το να πω ότι είναι καλή ημέρα για μένα ή τη FIFA θα ήταν τελείως λάθος. Ας πούμε ότι λυπάμαι πραγματικά. Λυπάμαι που εξακολουθώ να είμαι σάκος του μποξ. Λυπάμαι που ως πρόεδρος της FIFA είμαι σάκος του μποξ. Λυπάμαι για τη FIFA. Λυπάμαι για πάνω από 400 μέλη της FIFA.

 Αλλά λυπάμαι επίσης για εμένα και τον τρόπο που έχω αντιμετωπιστεί. Θα παλέψω για μένα και τη FIFA. Τιμωρημένος για ποιο λόγο; Μίλησα σήμερα το πρωί με τους δικηγόρους μου…”, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ελβετός παράγοντας, και συνέχισε:

“Η απόφαση αυτή έφερε ένα νέο τσουνάμι στο εσωτερικό της FIFA και δημιούργησε αρκετές ζημιές έξω από τη FIFA. Η οικογένεια και οι φίλοι μου έχουν λοιδωρηθεί. Αρχικά είχαμε τιμωρηθεί για πάντα, τώρα για οκτώ χρόνια. Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ.

Θα πάμε αμέσως στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, θα πάμε στο CAS, θα πάμε στα ελβετικά δικαστήρια. Πρέπει να αποκατασταθούν τα δικαιώματά μου. Είναι για παράδειγμα εντελώς άδικο να τιμωρείς τον πρόεδρο της FIFA ώστε να μην μπορεί να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πιστεύω στο Θεό και πιστεύω στους νόμους”.

 Ο Μπλάτερ υποστήριξε για μία ακόμα φορά πως είχε προφορική συμφωνία με τον Πλατινί θέλοντας να δικαιολογήσει τα 2.000.000 ελβετικά φράγκα που πήγαν από λογαριασμό της FIFA στον λογαριασμό του Γάλλου το 2011 (η αιτία του 8χρονου αποκλεισμού τους από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα), ενώ ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του με νέο ξέσπασμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Η επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να πηγαίνει κόντρα στον πρόεδρο. Εγώ είμαι ο πρόεδρος! Είμαι άνδρας με αρχές. Ποτέ μην παίρνεις χρήματα που δεν έχεις κερδίσει. Να πληρώνεις πάντα τα χρέη σου. Χάρη στην καλή μου καρδιά δεν έχασα ποτέ το μυαλό μου. Θα επιστρέψω. Σας ευχαριστώ”.

Πηγή: Sport24.gr