Home TOP NEWS Επαφές… διαδοχής

Επαφές… διαδοχής

Diaskepsi-DS-Dioikitiko-Simvoulio (16)


«Το Μάιο θα γίνουν οι εκλογές»;«Είναι καθορισμένη εκλογική συνέλευση μέσα στον Μάιο. Κάποιοι μου είπαν για να την μεταθέσουμε για Απρίλιο. Πως γίνεται, ενώ θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και ενδεχομένως η ομάδα να έχει στόχους, εμείς να ασχολούμαστε με τις εκλογές; Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Δώρος Σεραφείμ στην ερώτηση, υποβληθείσα από τη συνάδελφο Στέλλα Σωκράτους, στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, στην εφημερίδα Sportday.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Είτε Απρίλιο, είτε Μάιο γίνουν οι εκλογές, η αντίστροφη μέτρηση  για την  αποχώρηση της «πράσινης» διοίκησης έχει αρχίσει. Αυτό δεν βέβαια καινοφανές. Η παρούσα διοίκηση, όταν πριν από εικοσιένα μήνες, είχε αναλάβει μέσα σε συνθήκες οικονομικού χάους, σε σημείο που να τίθεται εν κινδύνω η ίδια η ύπαρξη του λαοφιλούς σωματείου, είχε πει ότι βασικός της στόχος, είναι η οικονομική του σωτηρία και όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα αποχωρήσει.

Με βάση τα από τον Πρόεδρο λεχθέντα στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στις 9 του τρέχοντα μήνα, «η Ομόνοια άρχισε να αποκαθιστά το όνομα της, όσον αφορά συνέπεια και αξιοπιστία», «ότι από δω και μπρός κινδυνεύει μόνο με κακοδιαχείριση», με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι ο «κόσμος της Ομόνοιας δεν πρέπει να ανησυχεί για τα κριτήρια Μαρτίου».

Με βάση αυτά τα λόγια, εκείνο που συμπεραίνει κανείς, είναι ότι ο στόχος, έχει επιτευχθεί. Οι δε δικές μας πληροφορίες, επιπλέον, αναφέρουν ότι το χρέος είναι αυτήν τη στιγμή διαχειρίσιμο, χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή του κόσμου.

Η διοίκηση Δώρου Σεραφείμ, έχει, άρα, φέρει σε πέρας με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή διάσωσης του σωματείου (η Ομόνοια πέρασε 6 οικονομικούς ελέγχους της διεθνούς ομοσπονδίας, από τις 54 περιπτώσεις οφειλών που εκκρεμούσαν, έχουν, απομείνει δέκα, 3.764.000 ευρώ, έχουν καταβληθεί σε διακανονισμούς, ενώ δεν παρουσιάζονται καθυστερήσεις στις πληρωμές) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αποχωρεί.

Αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή σκηνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχει γίνει προεργασία από άτομα που επιθυμούν να εμπλακούν στο νέο διοικητικό σχήμα. Νυν μέλη του σώματος, αλλά και εξωδοικητικοί παράγοντες, εκ των οποίων ορισμένοι δεν έχουν ξανά εμπλακεί στα διοικητικά, είναι σε επαφή, ανταλλάζοντας απόψεις και θέσεις.

Φιλοδοξία όλων είναι να συγκροτηθεί ένας αξιόλογος συνδυασμός, που να δίνει την αίσθηση στον κόσμο ότι η Ομόνοια παραμένει σε στιβαρά χέρια. Γιατί αυτή είναι η βασική έγνοια του κόσμου, που έχει τραβήξει τα μύρια όσα με τα (οικονομικά) εγκλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Εκεί που υπάρχει  δυστοκία, είναι στην προσπάθεια εξεύρεσης του ατόμου που θα αναλάβει την προεδρία. Ήδη, δυο άτομα που έχουν προσεγγιστεί, ο ένας μάλιστα έχει θητεύσει παλιότερα στο ΔΣ, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο. Οι διεργασίες συνεχίζονται μέχρι να εξευρεθεί το άτομο που θα ηγηθεί του σωματείου.