Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Κυνήγι φαντασμάτων»

«Κυνήγι φαντασμάτων»

ag6-omonoia-apollon-kazamias-thyra9-gate9 (1)


Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο», ο Νίκος Κατσουρίδης κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις φήμες πως αυτός υποκινούσε τη Θύρα 9, όταν οι οργανωμένοι αντέδρασαν κατά του ΑΚΕΛ.

«Κατ΄αρχάς, θεωρώ ότι έχω διαχρονικά πάρα πολύ καλή σχέση ως μέλος του Σωματείου κατά κανόνα με τις εκάστοτε διοικήσεις αλλά και το σύνολο των οπαδών της Ομόνοιας, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής μου αγάπης και στήριξης προς την ομάδα. Προσπαθώ πάντα να βοηθώ χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετώ την κάθε απόφαση ή ενέργεια ενός ή άλλου συνόλου», είπε ο Νίκος Κατσουρίδης.

Συνεχίζοντας, είπε: «Στην προσωπική μου διαδρομή, έχω ακούσει τόσα πολλά που αν έπρεπε να διαψεύδω κάθε φορά το τι λέγεται –τις πλείστες φορές με κακή πρόθεση– δεν θα έκανα άλλη δουλειά. Η κυπριακή κοινωνία αλλά και η πολιτική φαίνεται ότι έχουν ανάγκη από ένα κυνήγι φαντασμάτων πολλές φορές και, προσωπικά, δεν θα ήθελα ποτέ να αποτελέσω μέρος αυτού του φαινομένου. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Φημολογίες αστήρικτες, που θεωρώ ότι εξυπηρετούν άλλους στόχους».

Καταλήγοντας, έριξε το γάντι σ’ αυτούς που τον είδαν υποκινητή των κινητοποιήσεων της Θύρας 9 κατά του ΑΚΕΛ: «Μερικοί εξ αυτών που διακινούν αυτό το ψεύδος ίσως φέρουν και προσωπική ευθύνη για το πώς η Θύρα έφτασε στο σημείο που οι ίδιοι κατηγορούν ότι έφτασε, χωρίς να κρίνω τη μια ή την άλλη άποψη».