Home TOP NEWS Match Report: Η μικρότερη δυνατή απώλεια

Match Report: Η μικρότερη δυνατή απώλεια

ag17-anorthosi-omonoia (149)


Στο ισόπαλο 0-0 για άλλη μια φορά φέτος τελείωσε το ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί να “κλέψει” με αμυντική τακτική το ματς και την Ανόρθωση να έχει να λέει για τα 2 δοκάρια και τις χαμένες της ευκαιρίες.

1ο Ημίχρονο

Με τόσα προβλήματα στην συμπλήρωση…16άδας, το έργο του προπονητή στο να “χτίσει” την 11άδα του ήταν στην ουσία προδιαγεγραμμένο. Μοναδική έκπληξη η συμμετοχή του Εζέ στην 11άδα με τον Ονησίφορο Ρουσιά να μένει στον πάγκο.

Σαφώς και το στοίχημα που κλήθηκε να κερδίσει ο Σέρβος τεχνικός με αυτά τα δεδομένα, ήταν το να καταφέρει σε πρώτο χρόνο να περιορίσει αποτελεσματικά την επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης, αλλά και να εκμεταλλευτεί ουσιαστικά τις περιπτώσεις όπου η μπάλα ήταν στα πόδια των ποδοσφαιριστών του.

Όπως αναμενόταν λοιπόν το 1ο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιμένει πιο πίσω κλείνοντας χώρους. Η ομάδα μας έψαχνε μια φάση όπως αυτή του 9΄ όπου ο Κιρμ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο βρίσκοντας όμως τον Κόπριβετς σε ετοιμότητα. Στο 10′ η Ανόρθωση απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ντλοβου με κοντινή κεφαλιά να σημαδεύει τον δικό μας τερματοφύλακα που ενήργησε σωτήρια για την εστία του.

Η εικόνα του παιγνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο επόμενο διάστημα, με την Ανόρθωση να κουβαλάει μπάλα προς την περιοχή μας μεν, να μην μπορεί να απειλήσει δε μπροστά από οργανωμένη άμυνα. Στον αντίποδα το Τριφύλλι δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνο με τους Φυλαχτού και Οικονομίδη να μην παίρνουν μπάλα από την άμυνα και μοιραία οι τυφλές μεταβιβάσεις από την πίσω δεν είχαν καμιά τύχη. Η Ανόρθωση έβγαλε νέα καλή ευκαιρία με τον Ντλοβού να σημαδεύει το δοκάρι και τον Ορλάντι να βρίσκει στην γραμμή τον Ρουνιέ στο 29′, στην πιο καλή της επίθεση μέχρι εκείνο το σημείο.

Με το παιγνίδι να ανήκει επιθετικά στους γηπεδούχους θα έπρεπε να υπήρχε καθαρότερο μυαλό στις αντεπιθέσεις, αντί αυτού όμως είδαμε τον Ράμος στο 39′ να κάνει μεν την γρήγορη κίνηση προς την περιοχή, να κάνει δε αναιμική σέντρα προς τον Κιρμ και τον Κόπριβετς να ελέγχει τη πορεία της μπάλας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε τουλάχιστον να πάρει το ημίχρονο στο 0, αφού με 62% κατοχή η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά και τις περισσότερες ορθόδοξες επιθετικές προσπάθειες.

2ο Ημίχρονο

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν για την επανάληψη χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους. Ο στόχος των δύο ομάδων αναλλοίωτος, ο τρόπος όμως με τον οποίο θα έφταναν σ’ αυτόν εκ διαμέτρου αντίθετος αφού η Ανόρθωση συνέχισε από εκεί που έμεινε έχοντας την πρωτοβουλία στις κινήσεις και την ΟΜΟΝΟΙΑ με υπομονή να ελέγχει στα μετόπισθεν και να ψάχνει την ευκαιρία στην κόντρα.

Αρνητική εξέλιξη για το Τριφύλλι ο τραυματισμός του Δημητρίου στο 48ο λεπτό μετά από μια δυνατή διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαϊσουράντζε. Ο Κύπριος μέσος (δεξιός ακραίος στο παιγνίδι) μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε στο παιγνίδι, έδειξε αρχικά να νοιώθει ενοχλήσεις στο πόδι όμως συνέχισε κανονικά.

Η Ανόρθωση προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 55′ αφού ο Ντλοβού στο 50′ συγκρούστηκε στον αέρα με συμποδοσφαιριστή του και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μετά από μια 4λεπτη διακοπή και την παρέλευση ενός λεπτού αγώνα, ο Κουλούρης μπήκε στη θέση του επιθετικού της γηπεδούχου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως κατάφερε να κρατήσει μπάλα περισσότερο στα αρχικά στάδια του ημιχρόνου και έφερε την μπάλα πέριξ της περιοχής της Ανόρθωσης. Από δύο στημένα (κόρνερ και φάουλ) προσπάθησε να γίνει απειλητική όμως δεν τα κατάφερε.

Το παιγνίδι πάντως άνοιξε με την μπάλα να αλλάζει γρήγορα μισό από τις ταχύτατες επιθέσεις των δύο ομάδων. Ράμος και Μακρής αμφότεροι για τις ομάδες τους δοκίμασαν με σουτ να ανοίξουν το σκορ χωρίς όμως επιτυχία στο 62′ και 64′ αντίστοιχα.

Με αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο 69′ όπου ο κ. Μιλόγιεβιτς αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο για να αλλάξει την προοπτική της ομάδας. Ο Εζέ έδωσε τη θέση του στον Ρουσιά που πήρε οδηγίες να κινηθεί κοντά στους αμυντικούς των αντιπάλων με τον Σκέμπρι να αλλάζει ρόλο και να κινείται πιο ελεύθερα από τα πλάγια και πέριξ της περιοχής. Ταυτόχρονα ο Ράμος πήρε εντολή να μετακινηθεί στο φτερό για να καλύψει τον χώρο ευθύνης του Εζέ.

Εκεί που η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, μια βαθιά μπαλιά προς τον Κάλβο στο 73′ λίγο έλειψε να στοιχίσει. Μόνος στην περιοχή ο επιθετικός της Ανόρθωσης έκανε λανθασμένο κοντρόλ έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Παναγή να μαζέψει τη μπάλα. Στο 75′ ο Παναγή είπε ξανά όχι στην Ανόρθωση όταν ο Μαρτίνες έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας μας έκανε διπλή απόκρουση.

Βλέποντας την ομάδα του να μην βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει, ο Πάους έκανε διπλή αλλαγή στο 76′ με τους Πελέ και Αβραάμ να αλλάζουν τους Μακρή και Κάλβο. Οι αλλαγές ξανάδωσαν στην Ανόρθωση την χαμένη της φρεσκάδα αλλά και το πάνω χέρι σε ότι αφορούσε την υπεροχή.

Ο Κιρμ στο 83′ βρήκε τον χώρο για να γίνει επικίνδυνος από τα αριστερά, όμως το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό και έφυγε άουτ. Πιο καλή η ευκαιρία με τον Ρουσιά ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Κιρμ τον βρήκε στην περιοχή με σέντρα από τα αριστερά, όμως στο γύρισμα του για το σουτ βρήκε τον Λαΐφη σε σωστή θέση για το μαρκάρισμα. Με νέα απόκρουση του ο Παναγή στο 86′ κράτησε ανέπαφη την εστία του μετά το σουτ του Μαρτίνες με την ομάδα να συμπτύσσεται για τα τελευταία λεπτά προς τον χώρο άμυνας.

Ο Παναγή έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας που δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, αφού στο 89ο λεπτό κρίθηκε από τον διαιτητή ότι έκανε εσκεμμένη καθυστέρηση. Ο Ρουνιέ στο 90′ βγήκε στην πορεία της εξόδου του τερματοφύλακα μας με τον Αβραάμ να δέχεται την μπάλα πλάγια με κενή εστία, όμως η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Τα 6 λεπτά της καθυστέρησης από τον Τσούκα ήταν μάλλον δικαιολογημένα λόγω του τραυματισμού του Ντλοβού. Η Ανόρθωση έκανε πιο αισθητή την παρουσία της στην περιοχή μας με τους ποδοσφαιριστές μας να προσέχουν προς τα πίσω και να καραδοκούν για την ευκαιρία αν αυτή ερχόταν.

Στο 94ο λεπτό έσπασαν καρδιές όταν η Ανόρθωση με τον Κουλούρη είχε δοκάρι. Στο 95ο λεπτό ο Οικονομιδης δοκίμασε το μακρινό σουτ για την ΟΜΟΝΟΙΑ όμως ήταν άστοχος ενώ στο ίδιο λεπτό ο Καντούτσης αντικατάστησε τον Σκέμπρι.

Το τελικό σφύριγμα του Τσούκα στο επόμενο λεπτό βρήκε τις δύο ομάδες ξανά ισόπαλες στην φετινή σεζόν με 0-0.


 

Συμπερασματικά

Η ισοπαλία στο Παπαδόπουλλος έχει δύο όψεις, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγει κανείς να κρίνει το παιγνίδι.

Αν μια ομάδα δικαιούταν το τρίποντο ή καλύτερα το διεκδκίκησε με μεγαλύτερο σθένος, αυτή ήταν η Ανόρθωση. Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο όταν η ομάδα μας ανέβασε την απόδοσή της και έλεγξε περιστασιακά το παιγνίδι, η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν αυτή που είχε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες (και 2 δοκάρια) για το γκολ

Με τις πολλές απουσίες όμως και τις μηδαμινές επιλογές στον πάγκο δεν θα μπορούσε η ΟΜΟΝΟΙΑ να δώσει περισσότερες δυνάμεις. Επέλεξε να προσέξει πρώτα το 0, το οποίο και κράτησε χάρη στην σωστή της κυρίως αμυντική προσέγγιση στο δικό της 1/3 του γηπέδου ενώ όταν η Ανόρθωση κατάφερε να βρει ρήγματα είχε τον Παναγή σε καλή βραδιά όπως όμως και την τύχη στις φάσεις των δοκαριών.

Ευχαριστημένοι λοιπόν με την ισοπαλία; Όχι. Βάσει όμως όλων των αρνητικών συγκυριών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα η απώλεια ήταν η μικρότερη δυνατή. Και αυτό θα κρατήσει ενόψει της συνέχειας η ομάδα μας.