Home SPORTS NEWS «Εξάσφαιρος» στους «8» ο ΠΑΟΚ! (video)

«Εξάσφαιρος» στους «8» ο ΠΑΟΚ! (video)


Διαβάστε ακόμα:


Το σχόλιο του Άρι Νικολάκη: Και ξανά προς την δόξα (του Κυπέλλου) ο ΠΑΟΚ τραβά…

Το σχόλιο του Γιώργου Καστάνη: Πραγματικός οδοστρωτήρας έστειλε μηνύματα

Δώνης: «Έχουμε σχέση εμπιστοσύνης»

Παπακώστας: «Το ματς τελείωσε με την αποβολή»

Γκαρσία: «ΠΑΟΚ…μέχρι θανάτου»
Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι για ένα ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Καλλιθέα και με σκορ 6-0 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη φρόντισαν να δείξουν στους αντιπάλους τους τόσο τις…άγιρες διαθέσεις τους όσο και τα “νεύρα” τους για το 0-2 του πρώτου αγώνα στο “Ελ Πάσο”.

Η πίεση στην άμυνα της Καλλιθέας ήταν ασφυκτική από το πρώτο δευτερόλεπτο και ο κλοιός στην εστία του Κατσούλη έσφιγγε επικίνδυνα. Μόλις στο 6′, οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν ωραία επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Λίνο, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά και ο Λόρενς έπαιξε…βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή με τον Αθανασιάδη και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η διάθεση των ποδοσφαιριστών του “Δικεφάλου του Βορρά” να τελειώσουν την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανής και στο 12′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Λόρενς σέντραρε εξαιρετικά από τα δεξιά και ο Κοστίν Λάζαρ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 16′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο τρίτο γκολ, όμως ο Λόρενς για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στην άδεια εστία έπειτα από παράλληλη πάσα του Λάζαρ.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο 16′ ο Ιρλανδός το πέτυχε στο 38′ από την άσπρη βούλα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Κατσούλη, η μπάλα έφτασε στον Κατσικά, ο οποίος σούταρε σε κενή εστία με τον βιγιαρέχο να απομακρύνει με τα χέρια. Ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα…σε δύο ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας. Αρχικά απέβαλε τον Χριστοφιλέα, όμως μετά από συνεννόησημε με τους βοηθούς του, ο Μήτσιος έδειξε την κόκκινη στον σωστό ποδοσφαιριστή και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Λόρενς ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ και πάλι με κεφαλιά. Ο Κατσουράνης τη σέντρα από τα δεξιά, ασίστ του Σαλπιγγίδη με το κεφάλι στον Αθανασιάδη και ο Κλάους με κοντινή κεφαλιά έκανε το 4-0. Και πριν κοπάσουν οι πανυγηρισμοί, ένα λελπτό αργότερα ο Κώστας Κατσουράνης πρόλαβε την έξοδο του Κατσούλη και με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έριξαν ρυθμούς όμως στο 56′ ο Αθανασιάδης δεν θα μπορούσε να πει “όχι” όταν η μπάλα του στρώθηκε σε κενή εστία μετά από ενέργεια του Σαλπιγγίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι σε μια φάση παρόμοια με αυτή που του πέναλτι του ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος έχασε την μπάλα από τα χέρια του μετά από εκτέλεση κόρνερ, αυτή έφτασε στον Σταύρου, ο οποίος σούταρε, όμως ο Κωνσταντινίδης απομάκρυνε με τα χέρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τους Αμπελόκηπους στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης(61’ Γκαρσία), Λάζαρ(61’ Κίτσιου), Λόρενς(61’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθαναασιάδης

Καλλιθέα (Γιάννης Παπακώστας): Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75’ Ματσούκας), Καλτσάς(68’ Κατσικογάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ(46’ Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr