Home TOP NEWS Κονομής: «Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Κονομής: «Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Konomis


Στην Ομόνοια Αραδίππου αγωνίζεται ο Παντελής Κονομής, όμως η επιθυμία του είναι να πάρει ευκαιρίες στην ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα μας και όταν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ολοκληρωθεί ο δανεισμός του θα επιστρέψει στο “Ηλίας Πούλλος”.

Ο Κώστας Καϊάφας τον είχε φέρει στο “τριφύλλι” τον Ιούλιο του 2014 και τον είχε χρησιμοποιήσει σε δύο αγώνες Κυπέλλου, μια ως αλλαγή και μια βασικός, σκοράροντας δύο γκολ. Συμμετοχές είχε με την ομάδα Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχοντας βρεθεί 16 φορές στην ενδεκάδα, πετυχαίνοντας μάλιστα και πέντε γκολ.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο μετράει το απόλυτο των συμμετοχών, όλες ως βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της Ομόνοιας Αραδίππου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Themasports και στον Πάνο Λάρκο τονίζει πως η επιλογή του να πάει δανεικός ήταν σωστή αφού έχει παίρνει συμμετοχές και παράλληλα εμπειρίες.

Ένα μέρος από τη συνέντευξη του Παντελή Κονομή:

Παντελή, για αρχή να μας πεις δυο λόγια για τον εαυτό σου.
«Άρχισαν να παίζω μπάλα όταν ήμουν μικρός με φίλους στην γειτονιά. Μετά αποφάσισα να το πάρω πιο σοβαρά. Πήγα στις ακαδημίες της ΠΑΕΕΚ, αγωνίστηκα εκεί. Προπονητής μου ήταν ο Λούκας Χατζηλούκας που με προώθησε στην πρώτη ομάδα στα 16 μου και απ’ εκεί πήρα τον δρόμο για την Γουέστ Χαμ και την Αγγλία. Ήρθα πίσω με τον κ. Καϊάφα στην Αλκή και ακολούθως στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Konomis-Aradippou (1)

Αγωνίζεσαι στην Ομόνοια Αραδίππου, δανεικός από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πως αξιολογείς τη δεύτερη κατηγορία και πως νιώθεις εσύ στην ομάδα της Αραδίππου;
«Σίγουρα πηγαίνοντας δεύτερη κατηγορία ήξερα ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όντως έτσι είναι. Με τα παιχνίδια που πήρα νιώθω ότι βελτιώθηκα αρκετά. Είναι ένα καλό επίπεδο για κάποιον νεαρό να πάρει εμπειρίες».

Ξεκίνησες να παίρνεις ευκαιρίες από την Αλκή. Βλέπεις να υπάρχουν τεράστιες διαφορές δεύτερης με πρώτη κατηγορία;
«Υπάρχει μια διαφορά. Πιστεύω ότι ο στόχος κάθε νεαρού παίκτη είναι να παίρνει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορεί και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή που ήρθα στην Ομόνοια Αραδίππου ως δανεικός».

Τι είναι αυτό που σε έκανε να επιλέξεις την Ομόνοια Αραδίππου;
«Είχα και κάποιες προτάσεις για να πάω δανεικός στην Α’ κατηγορία, αλλά μιλώντας και με τον προηγούμενο προπονητή, τον Γιαννάκη Ποντικό, με έπεισε να έρθω στην Ομόνοια Αραδίππου και πιστεύω ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

Πήρες τις ευκαιρίες που έψαχνες, γιατί στην μεγάλη κατηγορία δεν θα έπαιρνες τόσες ευκαιρίες.
«Σίγουρα είναι δύσκολο κάποιος που φεύγει δανεικός από μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάει σε άλλη ομάδα και να πάρει ευκαιρίες. Πήρα τις ευκαιρίες μου εδώ και βελτιώθηκα σαν παίκτης».

Στην Αλκή σε είχε πάρει ο Κωστάκης Καϊάφας και ακολούθως στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πόσο σε βοήθησε σαν ποδοσφαιριστή ο Καϊάφας;
«Αν δεν ήταν ο Καϊάφας εγώ δεν θα ήμουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Με βοήθησε πάρα πολύ. Από την Αλκή μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον ευχαριστώ πάρα πολύ».

konomis

Είναι ο στόχος σου να επιστρέψεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ;
«Ο κάθε στόχος ποδοσφαιριστή είναι να αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο και πιστεύω ότι έχω τις ικανότητες να αγωνιστώ».

Άρα θα περιμένεις την ευκαιρία από τον κ. Μιλόγεβιτς το καλοκαίρι να σε πάρει στην προετοιμασία;
«Ναι, περιμένω αυτή την ευκαιρία».

Πως ονειρεύεσαι την καριέρα σου μετά από πέντε χρόνια;
«Έχω υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Κάποια στιγμή θα κοιτάξω και το εξωτερικό σίγουρα, αλλά πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Είχες πάει στο εξωτερικό και στην Γουέστ Χαμ για ένα εξάμηνο στις ακαδημίες. Σε βοήθησε εκείνη η περίοδος;
«Είναι εντελώς διαφορετικά στο εξωτερικό. Είχε μέρες που κάναμε δυο και τρεις προπονήσεις και με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ σαν παίκτης».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του νεαρού παίκτη στο Themasports.